GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ζητάνε οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης

Δημήτρης Ψεμματάς:


Δημήτρης Ψεμματάς:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση δεν περιλαμβάνουν τον δικό μας κλάδο. Δεν έγινε καμία σχετική αναφορά ούτε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Αυτό συνιστά για εμάς την απόλυτη καταστροφή…»

«Συνταγή» χρεοκοπίας συνιστά για τους Έλληνες κτηνοτρόφους η ενεργειακή κρίση που συνεχίζει να μαστίζει αλύπητα και τη δική μας χώρα με τους εκπροσώπους του κλάδου να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για έλλειψη ενδιαφέροντος προς τον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζει ο κ. Δημήτρης Ψεμματάς, Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης, «τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση δεν περιλαμβάνουν τον δικό μας κλάδο. Δεν έγινε καμία σχετική αναφορά ούτε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Καμία αναφορά σε αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο. Αυτό συνιστά για εμάς την απόλυτη καταστροφή…» και συνεχίζει, «καλά κάνει η κυβέρνηση και αποφασίζει μέτρα στήριξης των νοικοκυριών θα πρέπει όμως να μεριμνήσει και για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς δεν υπάρχει καμία στήριξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή μας. Κυρίως οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς χρησιμοποιούν ρεύμα καθημερινά στις κτηνοτροφικές τους μονάδες για να είναι λειτουργικές…».

Ο ίδιος ζητά άμεσα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα μέσω επιδότησης του ρεύματος αλλά και των καυσίμων για τους επαγγελματίες του κλάδου. Παράλληλα, δε, επικρίνει τη στάση του αρμοδίου υπουργού ο οποίος όπως συμπληρώνει συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα του κλάδου.

«Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της περιφέρειας ΑΜ-Θ μέχρι και σήμερα παραμένουν αναπάντητα. Μετά το φιάσκο του κυρίου Γεραπετρίτη ο οποίος συναντήθηκε με υποτιθέμενο κτηνοτρόφο που δήλωσε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κτηνοτρόφος αλλά στρατιωτικός, το θέμα υποβιβάστηκε για να ξεχαστεί. Όχι, τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς για τον κλάδο. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ενώ δεν βλέπουμε την ίδια στιγμή ενέργειες από την Πολιτεία προς την κατεύθυνση επίλυσής τους…» καταλήγει ο κ. Δημ. Ψεμματάς.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών έχει σαν αποτέλεσμα να σφάζονται περισσότερα ζώα και έτσι να μειώνεται η παραγωγή γάλακτος και την αγορά γάλακτος να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση σε πολλαπλά επίπεδα.

Οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί το αυξημένο κόστος παραγωγής χωρίς να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, τότε τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει σοβαρή έλλειψη γάλακτος με ό,τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτό στην παραγωγή του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια