GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σοκ στην ενέργεια: Σταματά η Ρωσία το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

  Αρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά το πρωί της Παρασκευής για αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στην Ευρώπη το Σάββατο,...

 


Αρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά το πρωί της Παρασκευής για αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στην Ευρώπη το Σάββατο, η Gazprom ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σταματά εντελώς τη ροή εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με τη βλάβη.

Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα.

Στην ανακοίνωση δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία του αγωγού.

Νέες ευθείες απειλές κατά της Ευρώπης εξαπολύει η Μόσχα, προειδοποιώντας ότι εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στα σχέδια επιβολής πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο τότε θα κλείσει οριστικά η στρόφιγγα.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιβεβαίωσε σήμερα ότι το σχέδιο της Κομισιόν είναι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.

Πρακτικά η Ευρώπη θα πει στους Ρώσους «εγώ πληρώνω ανώτατη τιμή τόσο, εάν θέλετε πουλάτε, εάν δεν θέλετε όχι».

Οι Ρώσοι ήδη αντέδρασαν και είπαν εάν βάλουμε πλαφόν τότε «απλά δεν θα υπάρξει φυσικό αέριο για την Ευρώπη» κοινώς κλείνει οριστικά η στρόφιγγα.

Να πούμε ότι πρέπει να συμφωνήσουν και τα κράτη στην πρόταση της Κομισιόν – υπάρχουν κάποια κράτη που λένε ότι δεν πρέπει να μπει πλαφόν μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά γενικά στο φυσικό αέριο, να μην στοχοποιηθεί δηλαδή μόνο η Μόσχα.

Διπλωματικές πηγές είπαν προηγουμένως στο ΜΕGA ότι τώρα μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη καμπή της διαμάχης με τη Ρωσία και αυτό διότι όλες οι χώρες λαμβάνουν υπόψιν ότι πλέον είναι εμφανής ο φόβος έντονων κοινωνικών αναταραχών σε όλη την Ευρώπη λόγω της ακρίβειας.

Και κυρίως διότι η υπομονή των ευρωπαίων πολιτών εξαντλείται και ο κίνδυνος να αρχίσουν να αμφισβητούν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας αυξάνεται συνεχώς – κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη νίκη του Κρεμλίνου.

Ήδη οι πρώτοι λογαριασμοί ρεύματος στο Βέλγιο φθάνουν στα νοικοκυριά και προκαλούν ζαλάδες. Είναι αυξημένοι έως και 4 φορές. Κάποιοι αποπειράθηκαν να παραγγείλουν ξύλα για τζάκια και ενημερώθηκαν ότι η παράδοση θα γίνει σε 6 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια