GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διπλάσιο επίδομα θέρμανσης για όσους στραφούν στο πετρέλαιο

  Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. ευρώ, από τα 174 εκατ. ευρώ και διεύρυνση των κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά ανακοίν...

 

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. ευρώ, από τα 174 εκατ. ευρώ και διεύρυνση των κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ προαναγγέλοντας ειδική παρέμβαση για μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατ. ευρώ και είχε πάει στα 174 εκατ. ευρώ. Πλέον θα αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

«Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές», είπε ο πρωθυπουργός.

Πάντως, δυσκολίες συγκεντρώνει το εγχείρημα της διαχείρισης του κόστους θέρμανσης 700.000 νοικοκυριών με φυσικό αέριο. Το περυσινό σχήμα των επιδοτήσεων (20 ευρώ από το κράτος και 20 από τη ΔΕΠΑ) εφέτος κρίνεται ανεπαρκέστατο για την κάλυψη του προβλήματος όταν οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 250 και 300 ευρώ, αν δεν τις ξεπερνούν. Και σε αυτό το μέτωπο αναζητείται ένα σχήμα κινήτρων αντικατάστασης της χρήσης φυσικού αερίου (δύσκολο) και επιδοτήσεων που θα οδηγεί σε ανεκτές επιβαρύνσεις τα συγκεκριμένα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια