GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχονται 3 πακέτα για 2.450 προσλήψεις ενστόλων μέσα στο χειμώνα

  Σε τρία μέτωπα ενισχύεται το ένστολο προσωπικό τους επόμενους μήνες. Πράσινο φως έχει ανάψει η Κυβέρνηση για 250 συνοριοφύλακες, 1500 δημο...

 


Σε τρία μέτωπα ενισχύεται το ένστολο προσωπικό τους επόμενους μήνες. Πράσινο φως έχει ανάψει η Κυβέρνηση για 250 συνοριοφύλακες, 1500 δημοτικούς αστυνομικούς και 700 θέσεις στη δημοτική αστυνομία. Οι εν λόγω διαγωνισμοί θα βγουν σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες και πριν το τέλος του έτους θα έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι διορισμοί.

  • 700 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση και στελέχωση της νεοσύστατης Δικαστικής Αστυνομίας με 700 μονίμους υπαλλήλους. Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 100 θα διατεθούν σε πολιτικό προσωπικό και οι υπόλοιπες 600 σε ένστολο (αστυνομικοί).

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρονοδιάγραμμα για την στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: Τοποθέτηση επικεφαλής του Σώματος, Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος των αρμοδιοτήτων του νέου Σώματος, Επεξεργασία και έκδοση προκήρυξης από το υπουργείο Δικαιοσύνης (Οκτώβριο), Διενέργεια γραπτών εξετάσεων για την επιλογή πολιτικού και αστυνομικού προσωπικού.

Στην διαδικασία επιλογής μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Τονίζεται ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών. Δηλαδή, οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ και όλοι οι τύποι απολυτηρίων Λυκείου και διπλωμάτων ΙΕΚ. Τα προσόντα για τους ενστολους είναι: Όριο ηλικίας: για το πολιτικό προσωπικό από 21 και πάνω, για το αστυνομικό από 21 έως 30 ετών, ανάστημα: για το πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει, για το αστυνομικό είναι πάνω από 1,70 για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες, γνώση χειρισμού Η/Υ: αφορά τη γνώση σε τρία απλά αντικείμενα – επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, διαδίκτυο, γνώση ξένης γλώσσας: πολύ καλή γνώση (Advance) για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και καλή (Β2) για αποφοίτους Λυκείου (φροντίστε από τώρα όσοι δεν έχετε). Σημαντικό: Για όσους επιλέξουν θέσεις Πολιτικού προσωπικού δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας και αναστήματος.

  • Μέσω ΑΣΕΠ οι 1.500 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Μέσω ΑΣΕΠ κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη πάνω από 1.500 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, αφού πλέον σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4765/2021 το ειδικό ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας υπάγεται στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Παλαιότερα το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Η ηγεσία όμως του υπουργείου Εσωτερικών θέλει να «αναβαθμίσει» την υπηρεσία, που πλέον σε πολλές περιοχές είτε υπολειτουργεί είτε είναι εντελώς ανύπαρκτη. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, οι νέες προσλήψεις θα έχουν τη λογική «η Δημοτική Αστυνομία να αποκτήσει σαφείς αρμοδιότητες που θα αποβλέπουν στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς επίσης να ενισχυθεί η στελέχωσή της». Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το σχέδιο του υπουργείου ήταν να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 δημοτικών αστυνομικών, ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τις 1.500 προσλήψεις.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ να περιλαμβάνει μέχρι και 1.700 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας υποστηρίζεται διοικητικά και επιστημονικά από τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου με αποκλειστική ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως ο αριθμός των προσλήψεων αυξήθηκε μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων.

  • Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μόλις το υπουργείο Εσωτερικών «κλειδώσει» και ολοκληρώσει τον αριθμό την κατανομή των θέσεων θα στείλει το προσχέδιο στην Αρχή για να ετοιμάσει την προκήρυξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα έχει ηλικιακά αλλά και «ανατομικά» κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι άνω των 21 ετών για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τον κλάδο ΔΕ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα, οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,70 μ. Για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο του ύψους θα ορίζεται στα 1,67 μ. Η προκήρυξη θα ζητάει ακόμα και ακαδημαϊκά προσόντα, όπως η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας καθώς και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  • Έρχονται 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης πίεσης για παράνομες μεταναστευτικές ροές, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση και φύλαξη των συνόρων. Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορά μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες». Μέσα στο χειμώνα θα προχωρήσουν οι νέες προσλήψεις.

  • Προσόντα

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις: Για να ενταχθούν στον κύριο πίνακα υποψηφίων: Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων των σχολών Στρατού Ξηράς (κατεύθυνση όπλων), κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ.11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

Έχουν ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι/ες χωρίς υποδήματα. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης – συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια