GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 29/9 (18.30) στην κεν. πλατεία της Ξάνθης

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους...

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολούθησε, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων οδηγώντας τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη για άλλη μια φορά τη ΔΟΕ στα δικαστήρια. Σε αυτό το κλίμα αυταρχισμού, δε διστάζει να κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς ότι αρνούνται συστηματικά την εφαρμογή των νόμων εν τοις πράγμασι, στοχεύοντας να επιβάλουν τη βούλησή τους στη Βουλή. Στην πραγματικότητα, με οδηγό το νόμο Χατζηδάκη, αμφισβητεί ευθέως κάθε δραστηριότητα συνδικαλιστικής απεργιακής δράσης στην προσπάθεια αφαίρεσης του κεκτημένου συνταγματικού δικαιώματος στους συλλογικούς αγώνες απέναντι σε κάθε κυβερνητική πολιτική.

     Όποιες και όσες επικοινωνιακές πρακτικές και τεχνικές χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, η πραγματικότητα δεν αμφισβητείται. Οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα και έξω από τα σχολεία για τη μόρφωση των μαθητών και  κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη.

     Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς των μαθητών μας αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των μαθητών μας  με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους σε σύγχρονα ασφαλή κτήρια.

     Έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση απέναντι στους μαθητές μας και την κοινωνία να αντιδρούμε και να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και  ΔΕΝ προσαρμοζόμαστε με μια εκπαιδευτική πραγματικότητα που λέει ότι:

Τα σχολεία θα λειτουργούν με  το ¼ των εκπαιδευτικών να είναι συμβασιούχοι/αναπληρωτές που κάθε χρόνο αλλάζουν τόπο, χωρίς ίδια δικαιώματα μάλιστα με τους μόνιμους. Δε θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί τα ίδια εργασιακά δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

•           την κάλυψη όλων των κενών με συνέχεια μαζικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών.

•           Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μονίμων εκπαιδευτικών.

•           Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

•           Νομοθετική κατοχύρωση και εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών των   ολιγοθεσίων σχολείων και νηπιαγωγείων με αυτό των υπολοίπων.

•           Μέτρα ουσιαστικής στήριξης για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα της πανδημίας εξαιτίας της απαράδεκτης κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία.

•           Λειτουργία των τμημάτων υποδοχής (ΖΕΠ), αφού μέχρι τώρα ούτε ένα τμήμα υποδοχής (ΖΕΠ) δεν λειτουργεί!

•           Τη δημιουργία φροντιστηριακών τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία για τους μαθητές που χρειάζονται  και όχι να «βαφτίζονται» οι δάσκαλοι ΠΕ 70 σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής – παράλληλης στήριξης, θεατρολόγους, μουσικούς, εικαστικούς, κτλ.

•           Άμεση κάλυψη στη Β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών όλα τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, τμήματα υποδοχής (ΖΕΠ), κτλ.

•           Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σε 1:15 στο νηπιαγωγείο και Α΄- Β΄ Δημοτικού και 1:20 στις μεγαλύτερες τάξεις, την εκπόνηση σχεδίου στέγασης της 2χρονης προσχολικής αγωγής σε σύγχρονα κτήρια και όχι σε κοντέινερ στις αυλές των σχολείων όπως είναι σήμερα, επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, των 9ου – 18ου Δ.Σ και των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δροσερού.

•           Την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/2020 και 4822/2021 που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και στη λειτουργία αυτών  με ιδιωτικούς όρους και κριτήρια.

•           Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, αλλά και στα αναλώσιμα και λειτουργικά είδη των σχολείων, μαζί με την επιβολή πλαφόν.

•           ΑΜΕΣΗ έναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.

             Δε θα σταματήσουμε το δίκαιο αγώνα μας για ένα σχολείο σύγχρονο, δημοκρατικό και συνεργατικό, για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις μορφωτικές και αναπτυξιακές ανάγκες όλων των μαθητών/τριών μας.

           Συνεχίζουμε  αποδομώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αντιστεκόμενοι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών και την αντιδημοκρατική χειραγώγηση, που επιδιώκεται να γίνει κανόνας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου.

         ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους και όλες τις/τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.

Με δύναμη και μαχητικότητα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. 

Ξάνθη 27 Σεπτεμβρίου 2022                                                             

Για το Δ.Σ.

  • Ο Πρόεδρος  Ντούμος Δημήτρης
  • Η γεν. γραμματέας  Γιαννακίδου Χαρίκλεια 


Δεν υπάρχουν σχόλια