GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Τέλος χρόνου για 150.000 φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν δήλωση

Εκατόν πενήντα νομικά και φυσικά πρόσωπα στην ΠΕ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις δηλωτικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι, ό...


Εκατόν πενήντα νομικά και φυσικά πρόσωπα στην ΠΕ δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις δηλωτικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα τόσο οι ίδιοι, όσο και οι λογιστές τους (όπου η ευθύνη ήταν των τελευταίων) να βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η κα Ειρήνη Μπατζακίδου, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Υπαλλήλων και Λογιστών Ξάνθης σε όλη τη χώρα είναι χιλιάδες οι αντίστοιχες τέτοιες υποθέσεις.

«Αν είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα» σημείωσε παροτρύνοντας τους αρμοδίους να ακούνε καλύτερα τον κλάδο της, καθώς, όπως είπε, λόγω του όγκου δουλειάς και των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί, «είναι στο κόκκινο».

Μιλώντας για τους νέους και τις νέες συναδέλφους /σες της που βρίσκονται στο χώρο σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά θέσεων εργασίας, παραδέχτηκε ότι οι απολαβές τους είναι χαμηλές και σημείωσε ότι η δυναμική των λογιστικών επιχειρήσεων είναι περιορισμένη γι αυτό και δεν μπορούν να έλξουν και να κρατήσουν νέους εργαζόμενους.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε και η ίδια και τα εκατό (100) στον αριθμό μέλη της Ένωσης για την οικονομική αποτύπωση της περιοχής σημείωσε ότι λείπουν οι παραγωγικές προσπάθειες, αντιθέτως ανοίγουν εμπορικές επιχειρήσεις, χωρίς, όμως, να μακρο-ημερεύουν. «Οι παραγωγικές είναι ελάχιστες» είπε χαρακτηριστικά προτρέποντας να δοθεί ώθηση και στήριξη από τα αρμόδια υπουργεία στην στήριξη πρωτοβουλιών με παραγωγικό πρόσημο.

Μάλιστα βάσει πάλι των ίδιων οικονομικών στοιχείων αυτό που «αποκαλύπτεται», όπως υποστήριξε, είναι «η έλευση ενός δύσκολου χειμώνα» με υψηλό κόστος προϊόντων, υπηρεσιών και ενέργειας, που γίνεται υψηλότερο στην ακριτική περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια