GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΠΘ: 10 εκ. ευρώ επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία το Τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης

  Στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας «επενδύει» το Τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, με τα προγράμματα που υλοποιεί, τα οποία συνδυ...

 


Στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας «επενδύει» το Τμήμα Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, με τα προγράμματα που υλοποιεί, τα οποία συνδυάζονται και με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα υψηλών προδιαγραφών και κόστους, που ξεπερνά τα 10 εκ ευρώ, με σκοπό την προσέλκυση ερευνητών από όλη την Ελλάδα, που θα χρησιμοποιήσουν τον προηγμένο εξοπλισμό για την παραγωγή της έρευνάς τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος νεοεκλεγείς πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής, καθηγητής της Νευρολογικής Κλινικής του ΔΠΘ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ένα από τα προγράμματα που υλοποιούνται, το οποίο αφορά το πεδίο των νευροεπιστημών, και το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ.

Περισσότερα από το μισό του ποσού αυτού έχει διατεθεί για την εγκατάσταση, στο νοσοκομείο, μηχανημάτων κλινικής νευροφυσιολογίας, τα οποία, πέραν των έρευνας, θα εξυπηρετήσουν και εξειδικευμένα περιστατικά, εξήγησε ο κ. Βαδικόλιας.

  • ΕΡΤ Ορεστιάδας
  • Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια