GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ερντογάν: «Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους»-Οικονόμου: «Οι 100.000 Έλληνες της Πόλης, σήμερα είναι μόλις 5.000»

  Στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατηγόρησε τον Έλλην...

 


Στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ότι… ζουν στον κόσμο τους, μην γνωρίζοντας την κατάσταση στην Τουρκία, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του δεν ενθαρρύνει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία.
«Ο κ. πρωθυπουργός (σσ Κ.Μητσοτάκης) δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που να ενθαρρύνει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία.

Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada, την Gökçeada, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: “Πού είναι τα παιδιά σου;”, “Στην Αμερική”, μου απαντούσαν. Είπα: “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου έλεγαν.

Τι δείχνει αυτό; Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα…

Αλλά, φυσικά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους.

Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας.

Όμως οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι αμέτρητες.

Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε δήλωση σχετικά με τα fake news του Ερντογάν στον ΟΗΕ, αλλά και την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο «κος Ερντογάν σε μία απαράδεκτή κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού επιχείρησε να διασπείρει fake news στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος για να χρησιμοποιεί το βήμα του ΟΗΕ, όταν ο ίδιος επιδίδεται στην παραβίαση της νομιμότητας.

Οφείλει να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήσεις, όπως για το τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, για τις γυναικοκτονίες, για το casus belli και για άλλα.

Η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει το σεβασμό και την εκτίμηση όλης της Οικουμένης, ενώ στέκεται ανυποχώρητη στην αδικία.

Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται από μία τέτοια προπαγάνδα.

Η χώρα μας είναι αποφασιστική και ανυποχώρητη και οφείλει να δίνει τις απαντήσεις την κατάλληλη στιγμή».















 


















Δεν υπάρχουν σχόλια