GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Europa League: Στους ομίλους ο Ολυμπιακός-Πρόκριση στα πέναλτι με υπογραφή Βατσλίκ

  Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως ακριβώς και στον προηγούμενο γύρο απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας έτσι και απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Ο...

 


Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως ακριβώς και στον προηγούμενο γύρο απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας έτσι και απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση που του δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Είχε προηγηθεί το 1-1 στα 120 λεπτά που προηγήθηκαν σε κανονική διάρκεια και παράταση και σε συνδυασμό με το 1-1 την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα μπορούσε να φτάσει πολύ πιο εύκολα στην πρόκριση. Προηγήθηκε νωρίς, έχασε ευκαιρίες για το 2-0, όμως, πλήρωσε μια αδράνεια στο τέλος και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού στην παράταση έμεινε και με παίκτη λιγότερο.

Στα πέναλτι, όμως, «μίλησε» ο Βατσλίκ. Ο Πολωνός γκολκίπερ ήταν καθοριστικός αφού απέκρουσε τρία πέναλτι των Κύπριων και έκανε τη διαφορά στη διαδικασία των πέναλτι.

Τέλος καλό, όλα καλά εν τέλει για τους Πειραιώτες, οι οποίοι, πάντως, έμειναν για έκτο ευρωπαϊκό ματς φέτος μακριά από τη νίκη σε 90λεπτο.

  • Βατσλίκ
  • Ιδανικό ξεκίνημα

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 2’. Ο Ρέαμπτσιουκ εκμεταλλεύθηκε λάθος της κυπριακής άμυνας, μπήκε στην περιοχή και έδωσε μισό γκολ στον Μασούρα, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες με εξαιρετική ψυχολογία συνέχισαν να κυριαρχούν και πλησίασαν κοντά στο γκολ με τους Ελ Αραμπί (15’) και Άβιλα (17’).

  • Ολυμπιακός
  • Χαμένες ευκαιρίες και ψυχρολουσία

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεσε και οι Κύπριοι ισορρόπησαν χωρίς το κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει και έψαξε το δεύτερο γκολ και στο β’ ημίχρονο. Στο 61’ ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί και εννέα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-0, όμως το σουτ του Κούντε προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στο 77’ νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε μόνο του τον Μασούρα, όμως εκείνος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Ίδιο σκηνικό και στο 88’ με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να αξιοποιήσουν το φάουλ του Βαλμπουενά.

Και αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες τους στο 90’ ήρθε η ψυχρολουσία. Μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για τον Πίττα να σκοράρει από κοντά και να ισοφαρίσει σε 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

  • Απόλλων Λεμεσού
  • Αποβολή και… πέναλτι

Στην παράταση τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Κύπριοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και μοιραία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Εμβιλά 1-0
  • Κυριάκου απέκρουσε ο Βατσλίκ
  • Ντε Λα Φουέντε 2-0
  • Πίττας 2-1
  • Άβιλα 3-1
  • Ουγκεντά απέκρουσε ο Βατσλίκ
  • Ραντζέλοβιτς απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς
  • Μπα απέκρουσε ο Βατσλίκ

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κορμπεράν)Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84’ Αγκ. Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84’ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (79’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (102′ Μανωλάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριάκου), Φέλιξ (67’ Ονγκεντά), Πίττας, Ντιγκινί (81’ Γιάνγκα, 97’ Καμπράλ), Χέντι (57’ Ζραντί).

Δεν υπάρχουν σχόλια