GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ροδόπη: Αγριογούρουνα δημιουργούν προβλήματα στην Κρωβύλη

  Μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή της Κρωβύλης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε ορισμέν...

 


Μεγάλος αριθμός αγριογούρουνων έχει κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή της Κρωβύλης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα σε ορισμένους παραγωγούς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Δημάδη που είδε περίπου 25 στρέμματα ρεβιθιών να γίνονται τροφή για τα αγριογούρουνα.

Η περιοχή Ασκητών-Κρωβύλης πριν λίγο καιρό είχε δοκιμαστεί και από την επιδρομή των ακριδών που είχαν κάνει την εμφάνισή τους και κατέστρεφαν καλλιέργειες όπως το βαμβάκι, σιτηρά κα. Τώρα τα αγριογούρουνα δημιουργούν και αυτά με τη σειρά τους προβλήματα. «Στην περιοχή της Κρωβύλης έχουμε καλλιέργειες σιτηρών. Εγώ προσωπικά είχα ρεβίθια. Είχα 30 στρέμματα ρεβίθια. Τα 25 στρέμματα ήταν προς την μεριά των Ασκητών και εκεί τα αγριογούρουνα δεν άφησαν ίχνος (σ.σ. καλλιέργειας)» θα πει χαρακτηριστικά ο κος Δημάδης.

Κατά τον ίδιο υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αγριογούρουνων στην περιοχή, καθώς υπάρχουν και μαρτυρίες οδηγών που «αντιμετώπισαν» αγριογούρουνα στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Ο ίδιος λέει ότι επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ μήπως και μπορέσει και λάβει κάποια αποζημίωση, όμως δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική. «Τώρα για του χρόνου δυστυχώς δεν μπορώ να σπείρω τέτοια παραγωγή» επισημαίνει ο κος Δημάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια