GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δαδιά: Οι τούρκοι βγάζουν απο τουριστικό προορισμό το οικοσύστημα!

  «Μετατρέψαμε τον Οικοτουρισμό σε Dark Tourism», σχολίασε σαρκαστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ιωαννίδης Αντώνης πιστοποιημένος ξεναγός της ...

 


«Μετατρέψαμε τον Οικοτουρισμό σε Dark Tourism», σχολίασε σαρκαστικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ιωαννίδης Αντώνης πιστοποιημένος ξεναγός της περιοχής, μιλώντας για τον αντίκτυπο της καταστροφικής πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Σαν ξεναγός ήταν αυτός που συνόδευσε το πρώτο γκρουπ επισκεπτών στην περιοχή, λίγες μέρες μετά την καταστροφική επέλαση.

«Ήταν απογοητευτικό για όλους μας αυτό που αντικρύσαμε» δήλωσε ο κ Ιωαννίδης, «για επισκέπτες και ξεναγούς. Είχαμε συνηθίσει να ξεκινούμε τις περιγραφές του τοπίου από το χωριό Λυκοφη με όλο αυτό το σκηνικό που συνθέτει το χώρο που φωλιάζουν τα αρπακτικά μόνο που τώρα όλα ήταν καμένα», δήλωσε ο ίδιος.

Το γκρουπ είχε προγραμματίσει πολύ πριν την επίσκεψη στη Δαδιά και δεν θέλησε να την αφαιρέσει από το πρόγραμμα όμως οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός όπως είπε ο κ Ιωαννίδης ότι «το 80% των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή είχαν στο πρόγραμμα τους το Δάσος μόνο που δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα συνεχίσει να ισχύει. Εμείς σαν ξεναγοί δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε τις τοποθεσίες από το πρόγραμμα. θα περνάμε από εκεί αναφέροντας την ιστορία προ της πυρκαγιάς, πως είναι σήμερα και πως πιστεύουμε ότι θα γίνει στο μέλλον».

Φθάνοντας στο Φορέα διαχείρισης υπάρχει το πράσινο στα 50 μέτρα, όμως πέρα από κει, επικρατεί κρανίου τόπος, οπότε όσες τοποθεσίες ήταν επισκέψιμες έμειναν εκτός. Όση καλή θέληση να έχει ένας  tour operator δεν υπάρχει συνέχεια.

Τα τουριστικά γραφεία είναι  προβληματισμένα και έχουν φθάσει στο σημείο να αφαιρούν το δάσος της Δαδιας από τα προγράμματα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

«Εμείς περιμένουμε τα νέα προγράμματα του Φθινοπώρου, όπου τότε αρχίζουν πάλι τα εκδρομικά προγράμματα προσπαθούμε να πείσουμε τους πράκτορες να το εντάξουν αν και πολλοί λένε όχι, άλλοι πάλι έχουν ενδοιασμούς . Υπάρχουν και κάποιοι που το δέχονται. Στην πράξη θα φανεί. Προς το παρόν τα προγράμματα δεν συμπεριλαμβάνουν το Δάσος που ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός πόλος έλξης διότι και άλλα σημεία έχει ο Έβρος άλλα δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα» κατέληξε ο κ Ιωαννίδης.

Πηγη: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια