GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θερινές εκπτώσεις: Απογοήτευση στους εμπόρους της Ξάνθης

  Νίκος Τσάβας:

 


Νίκος Τσάβας:

  • «Διαψεύστηκαν και οι τελευταίες μας ελπίδες. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορές αυτή την περίοδο καθώς ο κόσμος είτε βρίσκεται σε διακοπές, είτε αποφεύγει τις εξόδους λόγω καύσωνα…»

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται σε αρνητικό «έδαφος» οι θερινές εκπτώσεις 2022 όσον αφορά την τοπική αγορά της Ξάνθης, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος για αγορές από τους καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία για τη φετινή εκπτωτική σεζόν άνοιξε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ενώ οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν τις καλοκαιρινές τους αγορές σε εκπτωτικές τιμές έως και τα τέλη Αυγούστου.

Παραδοσιακά, ο Ιούλιος είναι συνήθως ο μήνας κατά τον οποίο γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό αγορών για τις εκπτώσεις, καθώς ο Αύγουστος για τους περισσότερους είναι μήνας διακοπών και η κατανάλωση μετατοπίζεται σε άλλα είδη και διαφορετικές κατηγορίες, πέρα από τις εκπτωτικές. Ωστόσο, όπως μαρτυρούν εμπορικοί κύκλοι της Ξάνθης, η καταναλωτική κίνηση στην αγορά για την περίοδο των εκπτώσεων, ακόμη για το μήνα Ιούλιο, ακολουθεί φθίνουσα γραμμή.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι φετινές θερινές εκπτώσεις, μετά από δύο έτη πανδημίας και μετά από έναν δύσκολο χειμώνα με ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα μεταφορικά, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς εμπόρους ως «σημαντικές» για την επιβίωση της πλειοψηφίας των εμπόρων και του προσωπικού τους, δεδομένου ότι τα κόστη της καθημερινής λειτουργίας των καταστημάτων τους έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σε μεγάλο ποσοστό. Παρ’ όλα αυτά και παρότι οι περισσότερες, τουλάχιστον, εμπορικές επιχειρήσεις, έχουν προχωρήσει σε μεγάλες προσφορές στα προϊόντα τους που ξεπερνούν ακόμη και το 50%, η κίνηση δεν είναι η προσδοκώμενη.

Η εικόνα των εμπόρων, ειδικά για τους κλάδους ένδυσης υπόδησης είναι αρνητική, με την κατάσταση να είναι ελαφρώς καλύτερη για τα καλλυντικά, ιδίως τον κλάδο των αντηλιακών και για τα είδη σπιτιού, χωρίς όμως να δικαιώνει τις αρχικές προσδοκίες.

«Διαψεύστηκαν και οι τελευταίες μας ελπίδες ότι οι τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων θα αλλάξουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορές αυτή την περίοδο καθώς ο κόσμος είτε βρίσκεται σε διακοπές, είτε αποφεύγει τις εξόδους λόγω καύσωνα…» σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσάβας.


Δεν υπάρχουν σχόλια