GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Της… “συνακροάσεως” το ανάγνωσμα: ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ. και λοιποί!

Τελικά πόσοι μας παρακολουθούν νομίμως ή μη; Ξέραμε για την ΕΥΠ, τώρα μαθαίνουμε για την ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια όποιος ιδιώτης θέλει…


Τελικά πόσοι μας παρακολουθούν νομίμως ή μη; Ξέραμε για την ΕΥΠ, τώρα μαθαίνουμε για την ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια όποιος ιδιώτης θέλει…

Αυτό είναι το συμπέρασμα, μετά και το δημοσίευμα του ιστότοπου happenednow.gr, που αποκαλύπτει ότι εκτός της ΕΥΠ, και η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αυτόνομες υπηρεσίες επισυνδέσεων!

Σύγχρονα συστήματα επισυνδέσων,  διαθέτουν η Διεύθυνση Διαχείρισης και ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π),  αλλά και η Αντιτρομοκρατική (Δ.Α.Ε.Β).

Υπάγονται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, με σημείο αναφοράς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου.

Καθοριστικό ρόλο στις παρακολουθήσεις και τις συνακροάσεις, όπως μαθαίνουμε από πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας το τελευταίο διάστημα, παίζει η ΔΙΔΑΠ.

Τι είναι η ΔΙΔΑΠ; Η Διεύθυνση Διαχείρισης και ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», «το συντονιστικό των …κοριών»! Αντιγράφουμε από την εφημερίδα: «Κομβικό ρόλο στην αναβάθμιση των μηχανισμών παρακολούθησης στην Ελλάδα έπαιξε η ίδρυση της ΔΙΔΑΠ το 2014, με βρετανική και αμερικανική συνδρομή. Η ΔΙΔΑΠ αποτελεί τον κεντρικό κόμβο ενός πανελλαδικού δικτύου συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών, με δυνατότητα πολλών χιλιάδων υποκλοπών ταυτόχρονα. Μεταξύ των δυνατοτήτων της είναι και η καταχώριση όλων των επιβατών των διεθνών πτήσεων.Η ΔΙΔΑΠ καλύπτει και άλλα Σώματα Ασφαλείας στον τομέα των πληροφοριών, όπως το Λιμενικό και την Πυροσβεστική. Ως κόμβος συνδέεται, συνεργάζεται και ανταλλάσσει πληροφορίες με τους αντίστοιχους κόμβους των κρατών της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ. Οπως η Αντιτρομοκρατική, έτσι και η ΔΙΔΑΠ ελέγχεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και υποτίθεται ότι εποπτεύεται η νομιμότητα του έργου της από εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της έχουν υποχρεώσεις εχεμύθειας αντίστοιχες των πρακτόρων της ΕΥΠ».

  • Της “συνακροάσεως”…

Δυστυχώς όμως, αυτή η παράλληλη λειτουργία υπηρεσιών παρακολούθησης, αν μη τι άλλο, δημιουργεί ένα νοσηρό κλίμα στην ίδια την κοινωνία. Η οποία πιστεύει ότι καταρχήν η όποια παρακολούθηση είναι παράνομη, όμως κάτι τέτοιο εξ’ αρχής δεν ισχύσει.

Επίσης, και η συλλογή στοιχείων για την πάταξη της εγκληματικότητας απο πλευράς ΕΛ.ΑΣ. είναι θεμιτή, γνωρίζαμε όμως ότι αυτό, δηλαδή η παρακολούθηση γίνεται απο τις υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΥΠ και όχι απο την ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και αν έτσι έπρεπε να γίνει, σε ποιον αναφέρονται τελικά όλοι;

Γιατί σε καμία περίπτωση η διχοτόμηση ή η παράλληλη λειτουργία υπηρεσιών πληροφόρησης και συλλογής πληροφοριών δεν μπορούν να έχουν δύο επιτελείς, δύο καθοδηγητές, δύο ρυθμιστές!

Ο στόχος παραμένει ένας: η συλλογή πληροφοριών για την πάταξη της εγκληματικότητας, της αντεθνικής λειτουργίας και συμπεριφοράς, της εθνικής ασφάλειας.

Ολα τα υπόλοιπα ως πρακτικές, είναι λειτουργίες του πολιτικού συστήματος, που δυστυχώς διαχειρίζεται αυτές τις ευαίσθητες υπηρεσίες, οι οποίες έπρεπε να έχουν έναν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, χωρίς παρεμβάσεις πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια