GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εφορία: Οι υποχρεώσεις των πολιτών ως 31 Αυγούστου

Στη σκληρή πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις της εφορίας καλούνται να ανταπεξέλθουν έως το τέλος του μήνα όλοι οι πολίτες.


Στη σκληρή πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις της εφορίας καλούνται να ανταπεξέλθουν έως το τέλος του μήνα όλοι οι πολίτες.

Αναλυτικότερα, έως τις 31 Αυγούστου οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει:

  • την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος – για όσους πλήρωσαν την πρώτη – ή πρώτη και η δεύτερη μαζί, από τους φορολογουμένους που θα υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου
  • τη δεύτερη δόση Επιστρεπτέων Προκαταβολών από περίπου 700.000 επιχειρήσεις ή οι δύο πρώτες δόσεις από όσες επιχειρήσεις έλαβαν παράταση έως το τέλος Αυγούστου

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αυτά τα έσοδα συνεισφέρουν στη συνέχιση της στήριξης της κοινωνίας με μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τα μέσα του 2023 και νέες, μόνιμες παρεμβάσεις ύψους άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον επόμενο χρόνο, που προγραμματίζει η κυβέρνηση, παρά την επικείμενη κορύφωση της ενεργειακής κρίσης το φθινόπωρο.

«Το ύψος της νέας βοήθειας θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επεσήμανε, θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενισχύσεις που ενδεχομένως θα δοθούν θα αφορούν κυρίως στη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια