GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενεργειακή Κρίση: Στα ύψη η τιμή του φυσικού αερίου- Έφτασε στα 230€!

  Στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου έχει ανέλθει η τιμή του φυσικού αερίου, με τις χώρες της Γηραιά ηπείρου να ετοιμάζουν το ...

 


Στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου έχει ανέλθει η τιμή του φυσικού αερίου, με τις χώρες της Γηραιά ηπείρου να ετοιμάζουν το δικό τους πλάνο ενεργειών για να ανταπεξέλθουν.

Αναλυτικότερα, μέσα σε έναν μήνα, η τιμή έχει αυξηθεί κατά 43%, ενώ ετησίως κατά 380%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, για τον Σεπτέμβριο, δεν αναμένεται να υπάρξει πάροχος που να πουλάει το ηλεκτρικό ρεύμα κάτω από 50 λεπτά την κιλοβατώρα.

Αυτό θα υποχρεώσει και τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος να ανακοινώσουν νέα αύξηση στην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, «ναι» στην πρόταση του Όλαφ Σολτς για τη δημιουργία ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει την Ιβηρική με την κεντρική Ευρώπη, μέσω της Γαλλίας, έσπευσαν να πουν σήμερα Ισπανία και Πορτογαλία, δίδοντας νέα δυναμική στο σχέδιο.

Ωστόσο, παρά τις σημαντικές προοπτικές ενός τέτοιου σχεδίου, σε μια περίοδο βαθιάς ενεργειακής κρίσης, ειδικοί αναλυτές σχολίασε ότι από την ιδέα έως την τελική εφαρμογή και τη λειτουργία ενός τέτοιου αγωγού θα περάσουν αρκετά χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια