GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πύρινος εφιάλτης στη Θάσο: Μήνυμα 112 για εκκένωση στα Κοίνυρα – Δύο τραυματίες και τεράστια καταστροφή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα της Τετάρτης, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα της Τετάρτης, στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου.

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό.

Η φωτιά ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σε κοντινό σημείο, δεν λειτουργούν.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό 2 εθελοντών πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους τραυματίες αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν τον κίνδυνο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.









Δεν υπάρχουν σχόλια