GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Nέα μελέτη – Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα της Long Covid

  Τους προγνωστικούς παράγοντες για τον Long Covid προσδιορίζει για πρώτη φορά έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Ο Παγκόσμιος...

 


Τους προγνωστικούς παράγοντες για τον Long Covid προσδιορίζει για πρώτη φορά έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει το Long Covid ως το σύνδρομο του οποίου η συμπτωματολογία διαρκεί 12 εβδομάδες ή και περισσότερο.

Περίπου το 23% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι παρουσίασαν νέα συμπτωματολογία κατά τη διάρκεια της μόλυνσης που διαρκούσε για περισσότερο από 12 εβδομάδες, για να πληροί τον ορισμό της μελέτης για Long Covid.

Τα  συμπτώματα που ανέφεραν συχνότερα οι ασθενείς ήταν:

  • πονοκέφαλος (22%),
  • καταρροή ή ρινική συμφόρηση (19%),
  • ενόχληση στην κοιλιακή χώρα (18%),
  • κόπωση (17%)
  • και διάρροια (13%).

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς είχαν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Long Covid εάν κατά τη μόλυνση, ήταν παχύσαρκοι, είχαν τριχόπτωση, πονοκέφαλο ή πονόλαιμο.

Αντίθετα οι πιθανότητες για Long Covid μεταξύ των ατόμων που παρουσίασαν δυσφορία στο στήθος ήταν χαμηλότερες. Τέλος, δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία που να συσχετίζουν τον κίνδυνο για εμφάνιση του συνδρόμου με προϋπάρχουσες παθήσεις όπως ο διαβήτης ή το άσθμα.

Η συγκεκριμένη μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση στο δείγμα της μεταξύ του μακροχρόνιου COVID και της ηλικίας και του φύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια