GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με ψηφιακή ταυτότητα και στο εξωτερικό: Πώς θα ταξιδεύουμε εντός ΕΕ στο μέλλον

Άνοιξε κι επίσημα πλέον ο δρόμος για να μπει η παραδοσιακή ταυτότητα και η άδεια οδήγησης σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι δια...


Άνοιξε κι επίσημα πλέον ο δρόμος για να μπει η παραδοσιακή ταυτότητα και η άδεια οδήγησης σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι (wallet) που θα είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) για «κατέβασμα» από το Google Play και το App Store.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία της ψηφιοποίησης θα «ανοίξει» με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του κάθε πολίτη, ενώ στόχος είναι να ανοίγουν κάθε μέρα 1-2 ψηφία, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει ένα διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Η ψηφιακή ταυτότητα θα είναι αποδεκτή αρχικά μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα υπάρχει ψηφιακή εκδοχή της ταυτότητας του πολίτη, αντίθετα πρόκειται για κοινή πρακτική.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί μια διμερή συμφωνία με αυτές τις χώρες, έτσι ώστε οι ψηφιακές ταυτότητες των πολιτών και των δύο χωρών να είναι αποδεκτές σε αυτές τις δύο χώρες.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μία κεντρική ρύθμιση προκειμένου να μπορούν οι πολίτες που έχουν αποκτήσει και ψηφιακή εκδοχή της ταυτότητα τους να έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούν και να είναι αποδεκτή σε οποιοδήποτε κράτος – μέλος της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια