GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η αιώνια μάχη των δύο φύλων: Σε ποιους τομείς κερδίζουν οι Γυναίκες

  Η «μάχη των δύο φύλων» είναι γνωστή και υπαρκτή για αιώνες. Ωστόσο ακόμα και σήμερα που ζούμε στην εποχή της ισότητας, μια ματιά φθάνει γι...

 


Η «μάχη των δύο φύλων» είναι γνωστή και υπαρκτή για αιώνες. Ωστόσο ακόμα και σήμερα που ζούμε στην εποχή της ισότητας, μια ματιά φθάνει για να συνειδητοποιήσει κανείς πως η κοινωνία είναι πιο «περήφανη» για τα αρσενικά.

Υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους είναι καλύτερες οι γυναίκες από τους άνδρες και παρακάτω ακολουθούν έξι πράγματα τα οποία τα κάνουν καλύτερα από το αντίθετο φύλο.

  • Οι γυναίκες είναι καλύτερες στην επικοινωνία

Το γυναικείο φύλο είναι καλύτερο στην επικοινωνία επειδή οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές. Μάλιστα, μιλούν ανοιχτά και δεν τις πειράζει να κλάψουν μπροστά στους άλλους. Οι γυναίκες δεν διακόπτουν την συζήτηση σε περίπτωση σύγκρουσης με αυτόν που βρίσκεται απέναντι τους ενώ η επιστήμη έχει αποδείξει πως το μυαλό τους μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες λέξεις, αισθήματα και συναισθήματα από το αντρικό. Με δεδομένο ότι η γυναίκα καταλαβαίνει καλύτερα, μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα.

  • Οι γυναίκες κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και γενικά πολλά πράγματα παραπάνω σε σχέση με τους άνδρες. Σιδερώνουν, μαγειρεύουν, ακούν τα προβλήματα της οικογένειας και ετοιμάζουν την παρουσίαση για την δουλειά τους. Οι άνδρες είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι σκέφτονται την διαχείριση μιας κατάστασης κάθε φορά. Οι γυναίκες έχουν καλύτερη συγκέντρωση και αποσπώνται δυσκολότερα από τις δραστηριότητές τους.

  • Οι γυναίκες διατηρούν καλύτερα τις σχέσεις τους

Απειροελάχιστες είναι οι γυναίκες που φοβούνται να δεσμευτούν ενώ από την φύση τους μπορούν να διατηρούν τις σχέσεις τους. Στις σοβαρές τους σχέσεις δίνουν τα πάντα ενώ είναι συναισθηματικές και μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες μίας σχέσης. Και μπορεί οι γυναίκες να χαρακτηρίζονται ως συναισθηματικές, ωστόσο στις μακροχρόνιες σχέσεις έχουν το πάνω χέρι.

  • Οι γυναίκες έχουν καλύτερη μνήμη

Οι γυναίκες θυμούνται την πρώτη φορά που συνάντησαν κάποιον, την λίστα με τα ψώνια, ποιος τις πλήγωσε συναισθηματικά και τι φορούσε ο εκάστοτε ηθοποιός σε κάποια ταινία.

  • Οι γυναίκες χειρίζονται καλύτερα ο άγχος

Παρόλο που γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στα κλάματα και στα συναισθηματικά ξεσπάσματα, κατά την διάρκεια μιας κρίσης υποχωρούν και σκέφτονται πιο ξεκάθαρα ενώ διατηρούν της ψυχραιμία τους σε αντίξοες συνθήκες. Τεστ νοημοσύνης που έχουν γίνει και στα δύο φύλα ενώ βρίσκονταν στα ίδια επίπεδα στρες, απέδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν καλύτερες επιδόσεις κάτω από τέτοιες καταστάσεις. Το ένστικτο επιβίωσης στις γυναίκες είναι ισχυρότερο και χειρίζονται καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια