GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενεργειακή Κρίση: Κλείνει ο Πούτιν τη στρόφιγγα; Κάθε πότε θα κόβεται το ρεύμα

Η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία και το κλείσιμο του Nord Stream 1 έχει προκαλέσει… ανασφάλεια διότι κανείς δεν ξέρει αν θα τον αν...


Η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία και το κλείσιμο του Nord Stream 1 έχει προκαλέσει… ανασφάλεια διότι κανείς δεν ξέρει αν θα τον ανοίξει ξανά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ήδη υπάρχει το σενάριο να τροφοδοτούνται οι ευρωπαϊκές πόλεις με ρεύμα μέσω δελτίων.

Ήδη υπάρχει ανησυχία και στον νότο που βρίσκεται η Ελλάδα με τις κυβερνήσεις να μην αποκλείουν ένα ντόμινο διακοπών ρεύματος και φυσικού αερίου στην περίπτωση που η Gazprom κόψει τις ροές μέσω του Nord Stream 1 στις κεντρικές χώρες είτε κλείσει την κάνουλα του αγωγού Turk Stream από όπου εφοδιάζεται η Ελλάδα.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης ανέφερε στο συνέδριο του Economist πως, ίσως χρειαστεί στην Ελλάδα να γίνει περιορισμός κατανάλωσης στους βιομηχανικούς χρήστες προκειμένου να ηλεκτροδοτούνται τα νοικοκυριά και οι μικρότερες επιχειρήσεις. Το καλό σενάριο προβλέπει πως στην Ελλάδα θα γίνονται διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα. Δεν αποκλείεται να γίνονται διακοπές και καθημερινά για μία ώρα.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Ελλάδα θεωρείται σε καλύτερη…. μοίρα από τη βόρεια Ευρώπη όσον αφορά την ενεργειακή επάρκεια σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν να επικρατήσει… χάος στη Γηραιά Ήπειρο σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και κοινωνική οργή.






Δεν υπάρχουν σχόλια