GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ

Η Ολομέλεια έκανε δεκτές πρόσφυγες ιατρών στο σκέλος που αφορούσε τις μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιουλίου 2018


Η Ολομέλεια έκανε δεκτές πρόσφυγες ιατρών στο σκέλος που αφορούσε τις μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιουλίου 2018

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας στο νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ με διατάξεις του οποίου καθορίστηκε ο βασικός μισθός, τα επιδόματα και τα ωρομίσθια εφημεριών.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (1408/2022) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές οι επίμαχες διατάξεις (138-140 του ν. 4472/2017) καθώς αντίκεινται στην αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχειρίσεως των ιατρών, στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη. Η Ολομέλεια έκανε δεκτές πρόσφυγες γιατρών στο σκέλος που αφορούσε τις μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιουλίου 2018.

Ωστόσο, οι Σύμβουλου Επικρατείας απέρριψαν το σκέλος που στρέφονταν κατά της σιωπηρής απορρίψεως από την πλευρά του νοσοκομείου που υπηρετούν, του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεως τους, με επανυπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του ν. 4093/2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣτΕ, αφού σταθμίστηκε το δημόσιο συμφέρον αποφάνθηκε, κατά πλειοψηφία, ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται αναδρομικά καθώς οι συνέπειες της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων των άρθρων 138-140 του ν. 4472/2017, θα επέλθουν από τη δημοσίευση της απόφασης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια