GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλεξανδρούπολη: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

Τακτοποιήθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης,  τα στοιχεία έξι Ελλήνων μελών εγκληματικής οργάνωσης ...


Τακτοποιήθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα
της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης,  τα στοιχεία έξι Ελλήνων μελών εγκληματικής οργάνωσης οι οποίοι  συστηματικά συμμετείχαν σε ηλεκτρονικές απάτες.
Οι δράστες την διετία 2020- 2021 συμμετείχαν σε 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας κατά τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 120 .000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα,  πραγματοποιούσαν με ψευδή στοιχεία παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης αξίας από ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια και οι συναλλαγές γινόταν με κωδικούς τραπεζικών καρτών άλλων προσώπων που αποσπούσαν με διάφορα τεχνάσματα.

Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τις συσκευές με σκοπό την αποκόμιση κερδών, τα οποία μετέφεραν, είτε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή των συνεργών τους, είτε τα επένδυαν σε αγορές προκειμένου να εξαφανίζουν την πραγματική  προέλευση τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ, 2 μοτοσικλέτες, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ηλεκτρονικές συσκευές. μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Τα  αδικήματα που τους βαρύνουν είναι, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η  κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, η  παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

  • Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια