GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις,...


Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Σήμερα Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Αύριο Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική που από τις μεσημβρινές ώρες αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

  • Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

  • Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  • Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ στα βορειότερα νησιά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

  • Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο έως 7 μποφόρ .
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα δυτικά και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


























































































Δεν υπάρχουν σχόλια