GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ακρίβεια: «Φωτιά» βάζουν βενζίνη και καταναλωτικά αγαθά- Στενάζουν οδηγοί και νοικοκυριά

Φωτιά έχουν πάρει οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από την ακρίβεια, με τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις τιμές ...


Φωτιά έχουν πάρει οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί από την ακρίβεια, με τις εκρηκτικές ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις τιμές των καυσίμων να «καίνε» τις τσέπες των καταναλωτών.

Αναλυτικότερα, η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά ανέρχεται στα 2,4 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην Αττική παραμένει στα 2,36 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στα Δωδεκάνησα ανέρχεται στα 2,5 ευρώ, ενώ στις Κυκλάδες στα 2,6 ευρώ.

Στα Επτάνησα, στον νομό Κεφαλληνίας η μέση τιμή φτάνει τα 2,487 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λευκάδος τα 2,460 ευρώ το λίτρο, στον νομό Κερκύρας τα 2,450 ευρώ το λίτρο και στον νομό Ζακύνθου τα 2,443 ευρώ το λίτρο.

Στα 2,467 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή στον νομό Σάμου.

Στην Κρήτη οι οδηγοί βρίσκουν τη βενζίνη κατά μέσο όρο στα 2,460 ευρώ το λίτρο στον νομό Ρεθύμνου, στα 2,457 στον νομό Λασιθίου, στα 2,449 στον νομό Ηρακλείου και στα 2,446 στον νομό Χανίων.

Παράλληλα, οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη νοικοκυριού φθάνουν ακόμη και το 40% τους τελευταίους τέσσερις μήνες, την ώρα που η κατανάλωση υποχωρεί σημαντικά, με τα νοικοκυριά να κόβουν όχι μόνο τις δαπάνες για ένδυση και υπόδηση, οικιακό εξοπλισμό και καύσιμα, αλλά και εκείνες που θεωρούνται ανελαστικές, όπως τα προϊόντα διατροφής (γαλακτοκομικά, κρέας, τυροκομικά κ.ά.).

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων σε μη αλκοολούχα ποτά, πτηνοτροφικά προϊόντα, στο κρέας, σε γαλακτοκομικά, έλαια, οπωροκηπευτικά, σνακ, ενώ σε άλλα βασικά καταναλωτικά προϊόντα εκτός τροφίμων ακριβότερα προβλέπεται να πωλούνται τα οικιακά καθαριστικά, τα είδη προσωπικής φροντίδας και τα χαρτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια