GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μετά από δύο χρόνια βαλκάνιοι τουρίστες θα χαρούν ξανά τις ομορφιές της Ξάνθης

Ανακαλύπτουν τη Θράκη ξανά οι βαλκάνιοι τουρίστες. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι, επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορονοϊ...


Ανακαλύπτουν τη Θράκη ξανά οι βαλκάνιοι τουρίστες. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι, επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ήταν σε ισχύ ή γνωρίζουν για πρώτη φορά την περιοχή.

Έτσι, ο αριθμός των επισκεπτών που δέχονται η Ξάνθη και η Ροδόπη “είναι εντυπωσιακός”, όχι, όμως και οι μέρες παραμονής τους. Αντιθέτως, όπως σημειώνουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό μιλώντας στο Ertnews.gr, οι δέκα και δεκαπέντε μέρες παραμονής του 2019 έγιναν “τέσσερις και πέντε το πολύ”.

«Δεν κάθονται πολλές μέρες» δηλώνουν χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και σημειώνουν: «Πελάτες μας που συνήθιζαν να περνούν δύο εβδομάδες ή δέκα μέρες στην περιοχή μας έχουν μειώσει την παραμονή τους στις μισές μέρες». Μιλώντας μαζί τους ή ερμηνεύοντας την αλλαγή των συνηθειών τους σημειώνουν πως εκείνο που φαίνεται να τους φοβίζει είναι ο χειμώνας.

Παρόντες είναι και οι Έλληνες τουρίστες και επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι. Άνθρωποι, που όπως οι ίδιοι λένε, «σταματούσαν πάντα μέχρι τη Χαλκιδική τη γνωριμία τους με την βόρειο Ελλάδα, τώρα ανεβαίνουν στα μέρη μας και εντυπωσιάζονται από αυτό που συναντούν». Σύμφωνα με τους ασχολούμενους με τον τουρισμό σε Ροδόπη και Ξάνθη αυτό που τους εντυπωσιάζει είναι οι παραλίες της περιοχής, η ομορφιά του τοπίου, η κουζίνα της Θράκης και οι προσιτές τιμές. «Πάντα η βόρειο Ελλάδα ήταν φθηνότερη», προσθέτουν.

Όσον αφορά στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να στηριχθεί η προσπάθεια των απασχολουμένων με τον τουρισμό; Ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων κι επιχειρήσεων με είδη αναψυχής, αλλά και επαγγελματίες εστίασης και καφέ στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης και της Ξάνθης αφού σημειώνουν ότι «έχουμε μπει σε ένα δρόμο για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής». 

Προσθέτουν την αναγκαιότητα περαιτέρω προβολής κι ενίσχυσης των υποδομών επισημαίνοντας πως φέτος ειδικά έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την προσέλευση του κόσμου. «Ίσως από την αρχή δεν ήμασταν έτοιμοι να δεχτούμε τόσο κόσμο», λένε δίνοντας ραντεβού για την καλύτερη αποτύπωση της φετινής προσπάθειας στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια