GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ στη Ξάνθη με πρόταση Μέτιου, Τσέπελη, Τσομπανόπουλου ο Σωκράτης Ξυνιδης;!!!

«Μεταγραφή» στη Θράκη - Χρίσμα από τον «γαλάζιο» Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο πήρε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδη.


«Μεταγραφή» στη Θράκη - Χρίσμα από τον «γαλάζιο» Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο πήρε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδη.

Με τίτλο, «Μεταγραφή» στη Θράκη - Χρίσμα από τον «γαλάζιο» Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο πήρε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, τα "Παραπολιτικά" δημοσίευσαν το παρακάτω ρεπορτάζ από έντυπο που συνδέεται στενά μαζί του.

  • Ο κ. Ξυνίδης έκανε λόγο για μία «μεγάλη προσωπική τιμή»

O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, μιλώντας στην «Θ» και σύμφωνα με τις πληροφορίες του thraki.com,gr, αποδέχτηκε τη θέση που του προσέφερε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να να συγκαταλεχθεί στην πρώτη σύνθεση της Διοίκησης του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΑΜΘ.

Ο κ. Ξυνίδης έκανε λόγο για μία «μεγάλη προσωπική τιμή», τονίζοντας πως αυτή η επιλογή δεν έγινε με βάση κομματικά ή παραταξιακά κριτήρια, αλλά στοχεύοντας κυρίως στις επιδιώξεις και τα όνειρα που έχει μέσα από την πλήρωση αυτής της θέσης, επικεντρωμένος στην προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή, στην «βάση» των καλών παραδειγμάτων ήτοι των ήδη στιβαρών παραγωγικών επιχειρήσεων που λειτουργούν και προσφέρουν – συν τοις άλλοις – και πολλά μεροκάματα.α

Αναλυτικότερα, ο κ. Ξυνίδης, αναφερόμενος και σε άλλες- προηγούμενες συνεργασίες με αυτοδιοικητικούς της ΠΑΜΘ, τόνισε τα εξής:

Από τότε που ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά, δηλαδή μετά την εκλογή μου ως Βουλευτής και στην συνέχεια την θητεία μου ως Υπουργός, τρεις αυτοδιοικητικοί άνθρωποι ζήτησαν την βοήθειά μου.

Ήταν ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ( ο πρώην Δήμαρχος Νέστου), ο Μανώλης Τσέπελης (Δήμαρχος Ξάνθης) και δέχθηκα προσφάτως και μια κρούση από τον κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να βοηθήσω στην πρώτη σύσταση και λειτουργία ενός Οργανισμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Οφείλω να σας πω ότι το θεωρώ μεγάλη προσωπική μου τιμή και ένα λόγος παραπάνω γιατί βολιδοσκοπήθηκα ακριβώς από ένα πρόσωπο το οποίο ανήκει σε διαφορετική πολιτική παράταξη.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μέτιος με την παράταξη που υποστηρίχτηκε από ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές για την Περιφέρεια, βρίσκεται σε συνδιοίκηση όπως γνωρίζετε, από την εκλογή της ακόμη.

Δηλαδή ο κ. Σιμιτσής με την παράταξή του, συνδιοικεί. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για εμένα. Εγώ δεν έκρινα με βάση κομματικά ή παραταξιακά κριτήρια. Έκρινα το ότι υπήρχε η πρόθεση και η διάθεση από τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη της περιφέρειας στην οποία ζω και δραστηριοποιούμαι οικονομικά και σαν άνθρωπος, ότι μπορώ να συνεισφέρω σε μια καινούρια προσπάθεια που αρχίζει σε σχέση με τα αναπτυξιακά.

Βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, η απάντησή μου είναι θετική και σας είπα ότι στην δική μου αντίληψη, αυτό που επικρατεί είναι ότι η εντολή από τους πολίτες της Ξάνθης το 2009 για την εκλογή μου ως Βουλευτή και στην συνέχεια η θητεία μου ως Υπουργός, αυτό που μου έδωσε ως εμπειρία, οφείλω να το επιστρέψω πίσω στην κοινωνία ως προσφορά με βάση τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα. Αυτό είναι το ουσιαστικό και τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. 

Άλλωστε με τον κ. Μέτιο, έχω μια κοινωνική σχέση σε επίπεδο ευγένειας. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προσωπική σχέση και αυτό με τιμά ακόμη περισσότερο. Έχουμε μια απολύτως τυπική σχέση. Δεν έχω μιλήσει ποτέ επί προσωπικού με τον κ. Μέτιο για κανένα θέμα. Η σχέση μας είναι αυτή που φαίνεται σε όλους γύρω. Δυο ανθρώπων που είτε στο παρελθόν είτε τώρα, δραστηριοποιούνται στα κοινά.













 

































Δεν υπάρχουν σχόλια