GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς έως τις 20 Αυγούστου, λόγω της θερινής περιόδου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει ότι τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Αυγούστου 2022 λόγω της θεριν...


Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει ότι τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Αυγούστου 2022 λόγω της θερινής περιόδου.

Η Λουτρόπολη της Ποταμιάς

Τα Λουτρά της Ποταμιάς – Νέας Κεσσάνης βρίσκονται στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Κομοτηνής. Σε μικρή απόσταση απλώνεται η λίμνη Βιστωνίδα ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδος και λίγο πιο μακριά βρίσκεται το γραφικό λίμάνι του Πόρτο Λάγος.

Η Λουτρόπολη διαθέτει σύγχρονες υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις. Τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονται από Βοριούχα, Σιδηρολιθιούχα και οξυανθρακικά και η θερμοκρασία τους φτάνει μέχρι και 65.5ο C. Το υδροθεραπευτήριο της Λουτρόπολης διαθέτει 2 ομαδικές πισίνες Ανδρών και Γυναικών. 

Οι πηγές της περιοχής χαρακτηρίζονται αλκαλικές οξυπηγές και τα νερά τους ως υπέρθερμα χλωριονατριούχα. Ενδείκνυται για τη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, όπως ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια