GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Το καλοριφέρ στους 19 βαθμούς» – Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση

  «Ο καθένας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και μάλιστα αμέσως», γράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 


«Ο καθένας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και μάλιστα αμέσως», γράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Αγαπητοί Γερμανοί, ελάτε να ξεχειμωνιάσετε στην παραλία» έγραφε η γερμανική Bild, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να περάσουν έναν χειμώνα χωρίς… θέρμανση στην Ελλάδα. Τι γίνεται όμως με την πλειονότητα των Ευρωπαίων, που ασφαλώς θα πρέπει να περάσει τον χειμώνα στη χώρα του;

Η εφημερίδα Die Welt αποκαλύπτει τους βασικούς άξονες του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που εισηγείται η Κομισιόν για την περίπτωση που η Ρωσία κλείσει οριστικά τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου: «Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει ότι από το φθινόπωρο δημόσια κτίρια, γραφεία και εμπορικά ακίνητα θα θερμαίνονται σε θερμοκρασίες έως το πολύ 19 βαθμών Κελσίου. “Εάν αναλάβουμε δράση από τώρα, μπορούμε να αμβλύνουμε κατά το 1/3 τις επιπτώσεις που θα έχει μία ξαφνική διακοπή στην ενεργειακή τροφοδοσία” επισημαίνει σχετικό κείμενο που έχει περιέλθει στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA)».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου και όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «στόχος είναι να προστατευθούν βιομηχανίες που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για τις εφοδιαστικές αλυσίδες και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αλλά και τα ιδιωτικά νοικοκυριά καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση, σε εθελοντική βάση. “Ο καθένας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και μάλιστα αμέσως”, γράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, εάν υπάρξει έλλειψη φυσικού αερίου δίνεται προτεραιότητα στα ιδιωτικά νοικοκυριά και στα νοσοκομεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια