GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


16.000 ΕΥΡΩ νοικιάστηκε με απευθείας ανάθεση Φανουράκη, , μόνο η εξέδρα για το Beach volley! Σαλονικιός πήρε το χρήμα!

Πέρασαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης όλα αυτά τα «έργα» έγιναν στην πλατεία; Ποιος μηχανικός υπογράφει; Κάλυψαν ακόμη και τι...


Πέρασαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης όλα αυτά τα «έργα» έγιναν στην πλατεία; Ποιος μηχανικός υπογράφει; Κάλυψαν ακόμη και τις διαβάσεις για τους ΤΥΦΛΟΥΣ!!!


ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΑΟΞ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ

*Από εταιρεία της Θεσσαλονίκης νοικιάστηκαν οι σκαλωσιές από τον Φανουράκη, μια μέρα πριν (13/7) ξεκινήσουν οι αγώνες!!!  Πήρε προσφορά απο τον Λεβέντ;

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 16.000 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης για να νοικιάσει… σκαλωσιές (!) και να δημιουργήσει δυο εξεδρούλες στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για τους αγώνες beach volley με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης!!! 

16.000 ευρώ μόνο για… ενοικίαση!!! Σημειώνουμε ότι η απευθείας ανάθεση δόθηκε από τον Φανουράκη, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων στις 13-07-2022 ενώ τα ερωτήματα των Ξανθιωτών είναι απλά και ξεκάθαρα:

1. Υπάρχει αντιπολίτευση να μας πει αν πέρασαν όλα αυτά από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης;

2. Υπάρχουν μελέτες για τις εξέδρες που στήθηκαν και ποιος μηχανικός της Πολεοδομίας έδωσε τις άδειες; Υπάρχουν άδειες…!

Διότι έκλεισαν ακόμη και τις… διαβάσεις των τυφλών!!!

Περιμένουμε την επίσημη απάντηση του Προέδρου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Γιάννη Ζερενίδη, αλλά περιμένουμε και κάποια αντίδραση από την αντιπολίτευση και κυρίως από τον πρώην Δήμαρχο Μπάμπη που βάζει τους που συνεχίζει να εμπαίζει με ίντριγκες τη νοημοσύνη μας !!! Γιατί δεν έχει την τόλμη να τα καταγγείλει ο ίδιος φυσικά!!!

Την αποκάλυψη για την απευθείας ανάθεση των 16.000 ευρώ έκανε τηλεθεατής της εκπομπής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι απών ήταν από τη Ξάνθη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, διότι είχε μάθει ότι τον περίμενε «άσχημη» υποδοχή από τους φιλάθλους της Ξάνθης!!! Που δεν τον συγχωρούν τον υποβιβασμό της ΑΟΞάρας που βρέθηκε μέσα σε μια νύχτα στην SUPER LEAGUE 2!

-Σημειώνω ότι χθες ο «maxhtisthrakis.blogspot.com» αποκάλυψε την λιτή επιστολή πολιτών, με αφορμή τους αγώνες beach volley στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης που ανέφεραν τα παρακάτω:

«Απλά ερωτήματα των πολιτών για Δήμαρχο Τσέπελη, παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αστυνομία και αξιότιμο Εισαγγελέα Ξάνθης.

1. Κύριοι, ουδείς υπεράνω των Νόμων,

2. Οποιοσδήποτε φορέας ζητήσει την κεντρική πλατεία Ξάνθης, το θέμα περνάει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου 'Ξάνθης και από την ώρα μάλιστα που υπάρχει μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση, εξέδρα κλπ θα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη  τεχνική μελέτη που θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. τον διευθυντή Δόμησης Χαράλαμπο Αβραμίδη, την αναπλ. τεχνική διευθύντρια Κατερίνα Μανά και εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

3. Και φυσικά δεν πρέπει να καταλαμβάνει τις οδούς των τυφλών όπως συμβαίνει τώρα.

  • Τηρήθηκε ο Νόμος;
  • Έγιναν όλες οι Νόμιμες διαδικασίες;

Διότι επί Δημαρχόπουλου ο τότε  Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης λόγω των έντονων αντιδράσεων της Κατερίνας Μανά δεν μπορούσε να πάρει άδεια ούτε για το στήσιμο μιας...  απλής εξέδρας. Τηρήθηκαν όλες αυτές οι διαδικασίες; Ή «καταργήθηκαν» όλοι οι Νόμοι;».

  • ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 16.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ 
  • ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΕΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
  • «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
  • Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
  • ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
  • Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημοκρατίας
  • Τ.Κ. 67131
  • NUTS: EL512
  • Αριθ. Πρωτ.: 16451 /13-07-2022

Συμφωνητικό παροχής της υπηρεσίας για την ενοικίαση και εγκατάσταση μεταλλικής κερκίδας θεατών και εξέδρας για τη συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Master Beach Volley

Ανδρών Γυναικών από 14-17 Ιουλίου στην Ξάνθη. Ποσού 15.999,72 €. Κωδικός CPV: 45223100-7 Συναρμολόγηση μεταλλικών δομικών κατασκευών

Στην Ξάνθη σήμερα 13 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη του έτους 2022, οι παρακάτω συμβαλλόμενοι:

1. Ο Δήμος Ξάνθης, που εδρεύει στην Πλατεία Δημοκρατίας με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) 997654473- Δ.Ο.Υ. Ξάνθης και νομίμως εκπροσωπούμενο από τον Δήμαρχο αυτού κ. Εμμανουήλ Τσέπελη (στο εξής η «Αναθέτουσα Αρχή»)

2. Η εταιρεία « ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΣΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΤΡΙΑΔΑ Ο.Ε.», που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης, Οικισμός Αμφιθέας, Τ.Κ.: 57013, Α.Φ.Μ. 800911412 - ΔΟΥ Α’ Θεσσαλονίκης, (στο εξής ο «Ανάδοχος») Έχοντας υπόψιν:

1. την υπ΄ αριθμ 15700/06-07-2022 πρόσκληση (ΑΔΑΜ 22PROC010879424 2022-07-06) και τα λοιπά έγγραφα της σύμβασης που συνέταξε η Αναθέτουσα Αρχή για την ανωτέρω εν θέματι σύμβαση υπηρεσίας.

2. Την υπ΄ αριθμ 487/16450/13-07-2022 απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης με την οποία ανατέθηκε η σύμβαση (ΑΔΑΜ 22AWRD010931646 2022-07-14) στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης.

3. Την υπ’ αριθ. 16300/12-07-2022 προσφορά του Αναδόχου.

Συμφώνησαν και έκαναν αμοιβαία αποδεκτά τα ακόλουθα :

  • Άρθρο 1
  • Αντικείμενο

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η παροχή της υπηρεσίας για την ενοικίαση και εγκατάσταση μεταλλικής κερκίδας θεατών και εξέδρας για τη συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Master Beach Volley Ανδρών Γυναικών από 14-17 Ιουλίου στην Ξάνθη.

  • Άρθρο 2
  • Χρηματοδότηση της σύμβασης

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Ξάνθης. Η δαπάνη για την εν λόγω σύμβαση βαρύνει τον Κ.Α.:02.15.6472 σχετική πίστωση του τακτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Ξάνθης.

Για την παρούσα διαδικασία έχει εκδοθεί η απόφαση με αρ. πρωτ. 455 για την ανάληψη υποχρέωσης/έγκριση δέσμευσης πίστωσης για το οικονομικό έτος 2022 και με αρ. 455 καταχώρηση στο βιβλίο αποφάσεων.

  • Άρθρο 3
  • Διάρκεια σύμβασης

3.1. Η διάρκεια της τοποθέτησης κερκίδας και της εξέδρας θα είναι τέσσερις (4) ημέρες, από 14/07/2022 έως 17/07/2022.

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται έως και 19/07/2022, όπου και θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η αποξήλωση – απεγκατάσταση της κερκίδας και της εξέδρας θεατών, από τον ανάδοχο.


3.2. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης μπορεί να παρατείνεται μετά από αιτιολογημένη απόφαση της αναθέτουσας αρχής μέχρι το 50% αυτής ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου που υποβάλλεται πριν από τη λήξη της διάρκειάς της, σε αντικειμενικά δικαιολογημένες περιπτώσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του αναδόχου.

  • Άρθρο 4
  • Υποχρεώσεις Αναδόχου

Ο Ανάδοχος εγγυάται και δεσμεύεται ανέκκλητα στην Αναθέτουσα Αρχή:

4.1. Ότι, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.4412/2016, τηρεί και θα εξακολουθήσει να τηρεί κατά την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τις διατάξεις της περιβαλλοντικής, κοινωνικοασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας, που έχουν θεσπιστεί με το δίκαιο της Ένωσης, το εθνικό δίκαιο, συλλογικές συμβάσεις ή διεθνείς διατάξεις περιβαλλοντικού, κοινωνικού και εργατικού δικαίου, οι οποίες απαριθμούνται στο Παράρτημα Χ του Προσαρτήματος Α’του ν. 4412/2016). Η τήρηση των εν λόγω υποχρεώσεων ελέγχεται και βεβαιώνεται από τα όργανα που επιβλέπουν την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης και τις αρμόδιες δημόσιες αρχές και υπηρεσίες που ενεργούν εντός των ορίων της ευθύνης και της αρμοδιότητάς τους

4.2. Ότι θα ενεργεί σύμφωνα με το Νόμο και με την παρούσα, ότι θα λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει την ομαλή και προσήκουσα εκτέλεση της παρούσας σύμφωνα με τα Έγγραφα της Σύμβασης και ότι δεν θα ενεργήσει αθέμιτα, παράνομα ή καταχρηστικά καθ ́ όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης της παρούσας.

4.3. Μετά την τοποθέτηση της κερκίδας και της εξέδρας θα προσκομιστεί δήλωση στατικής επάρκειας από Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό.

  • Άρθρο 5
  • Αμοιβή – Τρόπος πληρωμής

5.1. Το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 12.903,00 € πλέον ΦΠΑ 24%

5.2. Η πληρωμή του Αναδόχου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, μετά την υποβολή από τον πάροχο ισόποσων τιμολογίων.

5.3. Toν Ανάδοχο βαρύνουν οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

5.4. Με κάθε πληρωμή θα γίνεται η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία παρακράτηση φόρου εισοδήματος αξίας 8% επί του καθαρού ποσού.

5.5. Όλα τα δικαιολογητικά του χρηματικού εντάλματος (πρωτόκολλα ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής κλπ.) ελέγχονται από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της αναθέτουσας αρχής. Για την έκδοση χρηματικού εντάλματος ο ανάδοχος πρέπει να προσκομίσει το αντίστοιχο τιμολόγιο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έκδοσης πρωτοκόλλου ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής.

  • Άρθρο 6
  • Παραλαβή αντικειμένου-Χρόνος και τρόπος παροχής υπηρεσιών

6.1. Ο Ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες του στο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο που καθορίζονται στα έγγραφα της σύμβασης και στο έντυπο της τεχνικής περιγραφής της υπηρεσίας από 14/07/2022 έως 17-07-2022.

6.2. Ο Ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τα έγγραφα της σύμβασης. Μη εμπρόθεσμη παροχή των υπηρεσιών επάγεται την κήρυξη αυτού ως έκπτωτου σύμφωνα με τα έγγραφα της σύμβασης.

6.3. H παραλαβή των παρεχόμενων υπηρεσιών γίνεται με τα άρθρα 219 επόμενα του Ν.4412/2016

  • Άρθρο 7
  • Κήρυξη οικονομικού φορέα εκπτώτου –Κυρώσεις

7.1. Ο Ανάδοχος κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από τη σύμβαση και από κάθε δικαίωμα που απορρέει από αυτήν, με απόφαση της Αναθέτουσας Αρχής για τους λόγους που αναφέρονται και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 203 του Ν.4412/2016. Στον Ανάδοχο που κηρύσσεται έκπτωτος από την παρούσα σύμβαση, επιβάλλονται, με απόφαση της Αναθέτουσας Αρχής και κατόπιν τήρησης της σχετικής διαδικασίας και οι κυρώσεις/αποκλεισμός που προβλέπονται στο ως άνω άρθρο 203 του Ν.4412/2016.

7.2. Αν λήξει η συνολική διάρκεια της σύμβασης, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως αίτημα παράτασης ή, αν λήξει η παραταθείσα, κατά τα ανωτέρω, διάρκεια, χωρίς να υποβληθούν στην αναθέτουσα αρχή τα παραδοτέα της σύμβασης, ο ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος.

Αν οι υπηρεσίες παρασχεθούν από υπαιτιότητα του αναδόχου μετά τη λήξη της διάρκειας της σύμβασης, και μέχρι λήξης του χρόνου της παράτασης που χορηγήθηκε επιβάλλονται εις βάρος του ποινικές ρήτρες, σύμφωνα με το άρθρο 218 του ν. 4412/2016.

  • Άρθρο 8
  • Τροποποίηση σύμβασης κατά τη διάρκειά της

Η παρούσα σύμβαση μπορεί να τροποποιείται κατά τη διάρκειά της, χωρίς να απαιτείται νέα διαδικασία σύναψης σύμβασης, μόνο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 132 του Ν. 4412/2016.

Άρθρο 9

Ανωτέρα Βία

9.1.Τα συμβαλλόμενα μέρη δεν ευθύνονται για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στο μέτρο που η αδυναμία εκπλήρωσης οφείλεται σε περιστατικά ανωτέρας βίας.

9.2.Ο Ανάδοχος, επικαλούμενος υπαγωγή της αδυναμίας εκπλήρωσης υποχρεώσεών του σε γεγονός που εμπίπτει στην έννοια της ανωτέρας βίας, οφείλει να γνωστοποιήσει και επικαλεσθεί προς την Αναθέτουσα Αρχή τους σχετικούς λόγους και περιστατικά εντός αποσβεστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τότε που συνέβησαν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Η Αναθέτουσα Αρχή αποφασίζει μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου για αυτό οργάνου.

Μόνο η έγγραφη αναγνώριση από την Αναθέτουσα Αρχή της ανώτερης βίας που επικαλείται ο Ανάδοχος τον απαλλάσσει από τις συνέπειες της εκπρόθεσμης ή μη κατάλληλα εκπλήρωσης της προμήθειας.

Άρθρο 10

Ολοκλήρωση συμβατικού αντικειμένου

Η σύμβαση θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί, όταν παραληφθούν οριστικά, ποσοτικά και ποιοτικά οι υπηρεσίες, όταν αποπληρωθεί το συμβατικό τίμημα και εκπληρωθούν και οι τυχόν λοιπές συμβατικές ή νόμιμες υποχρεώσεις και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και αποδεσμευθούν οι σχετικές εγγυήσεις κατά τα προβλεπόμενα στη σύμβαση. (Αποξήλωση - Απεγκατάσταση κερκίδας και εξέδρας θεατών ).

Άρθρο 11

Δικαίωμα μονομερούς λύσης της σύμβασης

Η Αναθέτουσα Αρχή μπορεί, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 133 του Ν.4412/2016, να καταγγείλει τη σύμβαση κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της.

  • Άρθρο 12
  • Εφαρμοστέο Δίκαιο – Επίλυση Διαφορών
  • 12.1. Η παρούσα διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο

12.2. Ο Ανάδοχος μπορεί κατά των αποφάσεων της Αναθέτουσας Αρχής που επιβάλλουν σε βάρος του κυρώσεις (Κήρυξη οικονομικού φορέα εκπτώτου -Κυρώσεις, Χρόνος επιμέρους σταδίων παροχής υπηρεσιών/υποβολής παραδοτέων, Απόρριψη παραδοτέων – αντικατάσταση), μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα που του αναγνωρίζονται και υπό τις προϋποθέσεις και έννομες συνέπειες που ορίζονται στα άρθρα 205 επόμενα του Ν.4412/2016.

12.3. Κατά την εκτέλεση της σύμβασης, κάθε διαφορά που προκύπτει αναφορικά με την ερμηνεία, και/ή το κύρος και/ή την εκτέλεση της παρούσας, ή εξ αφορμής της, επιλύονται σύμφωνα με τα άρθρα 205 επόμενα του Ν.4412/2016.

  • Άρθρο 13
  • Λοιποί όροι

Άπαντες οι όροι των Εγγράφων της Σύμβασης που σχετίζονται με την εκτέλεση της παρούσας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής.

Αφού συντάχθηκε η παρούσα σύμβαση σε δύο αντίτυπα, αναγνώσθηκε και υπογράφηκε ως ακολούθως από τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

1) Ο Δήμαρχος Ξάνθης

  • Εμμανουήλ Ι. Φανουράκης
  • Αντιδήμαρχος Ξάνθης

2) Για την εταιρεία

  • α/α «ΣΚΑΛΑΩΣΙΕΣ ΑΣΤΗΡ»
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ –
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΤΡΙΑΔΑ Ο.Ε»

Δεν υπάρχουν σχόλια