GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση – Σκέψεις για έκτακτη 13η σύνταξη και fuel pass 3

  Τα επόμενα βήματα στήριξης των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης εξετάζει ήδη η κυβέρνηση. Στην ηγετική ομάδα είναι α...

 


Τα επόμενα βήματα στήριξης των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης εξετάζει ήδη η κυβέρνηση. Στην ηγετική ομάδα είναι αποφασισμένοι να ρίξουν μεγάλο βάρος στην κοινωνική πολιτική, από παρεμβάσεις που μπορεί να αφορούν μια νέα επιταγή ακρίβειας, την αύξηση των συντάξεων και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2023 έως την ανανέωση του fuel pass ή ακόμα και καταβολή των αναδρομικών με μια 13η σύνταξη.

Τα μέτρα που βρίσκονται στην φαρέτρα του κυβερνητικού σχεδιασμού σύμφωνα με τη Real News

Μια νέα επιταγή ακρίβειας. Μάλιστα, αυτή τη φορά υπάρχει η σκέψη να μην είναι ενιαίο το ποσό για όλους, δηλαδή τα 200 ευρώ. Και αυτό όχι μόνο για να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, αλλά και για να στηριχθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Δηλαδή να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ και θα φτάνουν τα 200 με 230 ευρώ.

Συντάξεις. Κομβικό ρόλο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχουν οι συνταξιούχοι. Ηδη υπάρχει συζήτηση για να δοθούν αναδρομικά είτε με εφάπαξ ποσό είτε με δόσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορεί να προκριθεί μια έκτακτη 13η σύνταξη πριν από τα Χριστούγεννα, που ουσιαστικά θα αφορά τα αναδρομικά.

Στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται ήδη σενάρια για το ποιοι μπορεί να είναι οι δικαιούχοι, το αν τα αναδρομικά θα αφορούν και εκείνους τους συνταξιούχους που δεν είχαν κάνει αγωγές, αλλά και για τα ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν.

Ενα νέο fuel pass. Το δεύτερο πακέτο ισχύει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε, αν επιλεγεί μια νέα παρέμβαση για τα καύσιμα κίνησης, το νέο fuel pass 3 θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης ενόψει του χειμώνα. Πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου είναι όχι μόνο να αυξηθούν τα κονδύλια για το επίδομα, αλλά και να είναι περισσότερα τα νοικοκυριά που θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, θα οριστικοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για τον δημοσιονομικό χώρο και τους πόρους που μπορεί να αξιοποιηθούν. Αλλωστε, εκείνη την περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη ΔΕΘ και αναμένεται να περιγράψει έως έναν μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του, που θα φτάνει ουσιαστικά έως τις κάλπες του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια