GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έρχεται νέο επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Έρχεται νέο επίδομα 1.000 ευρώ από την ΔΥΠΑ, για ανέργους του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες. Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι και πώς θα το λάβουν....


Έρχεται νέο επίδομα 1.000 ευρώ από την ΔΥΠΑ, για ανέργους του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες. Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι και πώς θα το λάβουν. Τι ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 80.000 ανέργους που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες με νέο επίδομα έως 1.000 ευρώ

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα.

Οι δικαιούχοι μετά την αίτηση τους θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ με την χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για 80.000 ωφελούμενους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με κονδύλια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ αποσκοπούν μέχρι το τέλος του 2025 να έχουν λάβει πιστοποιητικό ολοκλήρωσης προγράμματος κατάρτισης 500.000 ωφελούμενοι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν με την ολοκλήρωση του οποίου θα πραγματοποιείται πιστοποίηση των γνώσεων. Η διάρκεια των προγραμμάτων ποικίλει από 50 έως 200 ώρες, όπου ο ωφελούμενος θα λαμβάνει 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης. Το ελάχιστο επίδομα ανέρχεται σε 250 ευρώ και το μέγιστο ποσό στα 1.000 ευρώ.

Η κατάρτιση των ανέργων θα γίνει σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού όπως ψηφιακό εμπόριο, εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), ψηφιακό marketing, αλλά και ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων, έξυπνο σπίτι και πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή προτάσεων για τα προγράμματα κατάρτισης που προτίθενται να υλοποιήσουν 13 επιλεγμένα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) των ΑΕΙ και 168 επιλεγμένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.voucher.gov.gr/.



Δεν υπάρχουν σχόλια