GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά η αποστολή sms για δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες – Αναλυτικά η διαδικασία

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή από το Υπουργείο Υγείας η διαδικασία αποστολής SMS για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας στις γυναίκες άνω ...


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή από το Υπουργείο Υγείας η διαδικασία αποστολής SMS για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας στις γυναίκες άνω των 50 ετών.
Οι δωρεάν μαστογραφίες θα γίνουν σε 1,3 εκατ. γυναίκες άνω των 50 ετών στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα αφορά δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών και περιλαμβάνει:

  • εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας
  • κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)
  • υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Αναλυτικά όλη η διαδικασία για τις δωρεάν μαστογραφίες

Το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού θα ξεκινήσει με αποστολή sms στις ασφαλισμένες που θα πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια. Μάλιστα, η αποστολή sms ξεκινά την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το sms που θα αποστέλλεται θα μπορεί να κλεισθεί ραντεβού σε ιδιωτική μονάδα υγείας για τη μαστογραφία τόσο ψηφιακά όσο και τηλεφωνικά.

Η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμη ώστε οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους. Οι ενδιαφερόμενες θα ορίζουν την περιοχή που επιθυμούν, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν και σε άλλα σημεία ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Μετά τους ελέγχους του μαστού, θα ακολουθήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από τον Ιούλιο καθώς και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια