GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ασημακοπούλου: Ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη αποδεικνύει ότι και στα δύσκολα η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί

  «Αποτελεί έργο παροχής ενέργειας με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια» σημειώνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

 

«Αποτελεί έργο παροχής ενέργειας με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια» σημειώνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

«Ηκατασκευή της Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), στην Αλεξανδρούπολη, της οποίας η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρωθυπουργό, αποτελεί ένα έργο παροχής ενέργειας με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια» τονίζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου με άρθρο της στην εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη». Προσθέτει δε, Η σημασία του έργου καταδεικνύεται και από την παρουσία τριών ή για της Βαλκανικής χερσονήσου στα εγκαίνια.

Στο άρθρο της με τίτλο «Και στα δύσκολα η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί», η κα Ασημακοπούλου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η οποία πυροδοτήθηκε από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, έθεσε την Ευρώπη και την Ελλάδα απέναντι σε νέες και μεγάλες προκλήσεις. Η Ελλάδα, άμεσα και με αποτελεσματικότητα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ενεργειακή της επάρκεια, αλλά και να μειώσει τους κινδύνους για την οικονομία της, ενώ παράλληλα πρότεινε και προώθησε τη θέση ότι η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι κοινή και ευρωπαϊκή. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, με την κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), στην Αλεξανδρούπολη, της οποίας η επίσημη έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην όμορφη πρωτεύουσα του Νομού Έβρου.

Η σημασία του έργου αυτού, εκτός των άλλων, φαίνεται και από την παρουσία 3 ηγετών της Βαλκανικής στα εγκαίνιά του. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για την Ελλάδα. Ένα μεγάλο έργο για τη Θράκη μας και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και ένα μεγάλο έργο για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, καθώς δεν συμβάλλει μόνο στη δική μας ενεργειακή αυτονομία, αλλά καθιστά τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο, που μπορεί να διανέμει LNG και σε χώρες των Βαλκανίων. Έτσι, η Ελλάδα πλέον διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παζλ ενός στρατηγικού σχεδιασμού, που προσβλέπει στη σταδιακή ενεργειακή αυτονομία και απεξάρτηση όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα έργο με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια, που εκπέμπει μηνύματα περιφερειακής συνεργασίας, ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας, εξωστρέφειας και αλληλεγγύης, στον βαλκανικό και ευρύτερο χώρο.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα έργο μείζονος στρατηγικής σημασίας για εμάς, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικό για την ενεργειακή τροφοδοσία της ευρύτερης περιοχής. Η Αλεξανδρούπολη, με τον πρώτο δικό της σταθμό LNG, αποτελεί ήδη έναν εξαιρετικά σημαντικό διάδρομο, που οδηγεί τη χώρα μας προς το νέο ισχυρό της μέλλον στον τομέα της ενέργειας, εδραιώνοντας τη δυναμική της παρουσία, καθώς πρόκειται για ένα κομβικό ενεργειακό έργο σε μία κομβική και κρίσιμη ενεργειακά εποχή»

Δεν υπάρχουν σχόλια