GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο, «πράσινο» Συνέδριο του ΤΕΕ: «Green Deal Greece 2022»

Την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (αίθουσα «Φάρος»), θα πραγματοποιηθεί το Συνέδ...


Την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (αίθουσα «Φάρος»), θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο «Green Deal Greece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό». Το Συνέδριο, που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το economix.gr, τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού
.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εξελίσσεται πλέον σε σημείο αναφοράς στον δημόσιο διάλογο για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα δώσουν το παρόν διακεκριμένοι θεσμικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Εν όψει του «Green Deal Greece 2022», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, τόνισε ότι: «Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του πλανήτη συνολικά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε πλέον συνεχώς κρίσεις και πρωτοφανείς προκλήσεις, το ΤΕΕ ανταποκρίνεται πλήρως στο θεσμικό του ρόλο, στηρίζοντας στην πράξη την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τον πράσινο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, με όρους βιωσιμότητας. Καθιερώνουμε ένα ετήσιο ραντεβού συζήτησης για την πρόοδο των αναγκαίων αλλαγών και διερεύνησης νέων λύσεων σε παλαιά και νέα προβλήματα και προκλήσεις».

Μετά τη θερμή ανταπόκριση και τα – κατά γενική ομολογία – ιδιαίτερα επιδραστικά αποτελέσματα της περσινής, πρώτης διοργάνωσης του Συνεδρίου, εφέτος το «Green Deal Greece 2022» επεκτείνει τις εργασίες του σε δύο ημέρες με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εξαιρετικά επίκαιρων θεματικών ενοτήτων όπως το ΕΣΠΑ ως εργαλείο ανάπτυξης και συνοχής, ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στις πράσινες χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις, η ψηφιοποίηση στο real estate, τα πράσινα κτίρια και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η ενεργειακή μετάβαση, η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες υποδομές. Επίσης, στην ατζέντα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η κλιματική κρίση και η γαλάζια οικονομία, οι «έξυπνες» μεταφορές, η κυκλική οικονομία και ο ρόλος της Βιομηχανίας, ο τουρισμός, η βιώσιμη αγροτική παραγωγή και η κτηνοτροφία. Στην «καρδιά» της συζήτησης θα βρεθεί, ασφαλώς, το στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης και των «πράσινων» επενδύσεων, αλλά και οι νέου τύπου απειλές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διεθνές στερέωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια