GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η άρση του βέτο… εκσυγχρονίζει τα τουρκικά F-16 από τις ΗΠΑ

  Η άρση του βέτο της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών...

 


Η άρση του βέτο της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ.

Ανάμεσα σε μια σειρά εξελίξεων που δρομολογεί η άρση του τουρκικού βέτο και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση συμφωνίας, η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας, Celeste Wallander, δήλωσε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι «αυτά τα σχέδια είναι στα σκαριά και πρέπει να υλοποιηθούν μέσω της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων, αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου μαχητικών της Τουρκίας, γιατί αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Οι ισχυρές αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας συμβάλλουν σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

Στη διάρκεια της ημέρας άλλωστε είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μεταξύ άλλων θα συζητήσουν το θέμα «πώλησης μαχητικών F-16 στην Τουρκία» και του εξοπλιστικού προγράμματός της στο πλαίσιο της συμμαχίας.

Για να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων F-16 αλλά και η πώληση νέων στην Τουρκία, θα πρέπει πρώτα να περάσει από το αμερικανικό Κογκρέσο και από τις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών και από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας επικεφαλής της οποίας είναι ο γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια