GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Erasmus+: Στα Νησιά Αζόρες της Πορτογαλίας το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας

  Στο νησί Τερσέιρα των Αζορών της Πορτογαλίας βρέθηκε το Δ.Σ. Διομήδειας το διάστημα 2 με 6 Μαΐου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus...

 


Στο νησί Τερσέιρα των Αζορών της Πορτογαλίας βρέθηκε το Δ.Σ. Διομήδειας το διάστημα 2 με 6 Μαΐου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει με θέμα «Το νερό». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έξι χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχία κι αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά ταξίδι.

Το σχολείο υποδοχής «Escola Básica Integrada Francisco Ferreira Drummond» επεφύλαξε ένα θερμό καλωσόρισμα για όλες τις χώρες με τους εθνικούς ύμνους και συνέχισε με χορευτικά και μουσικοκινητικά θεάματα. Έπειτα μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» ξεναγήθηκαν όλες οι ομάδες στους χώρους του σχολείου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων επισκέψεις σε πεδία όπως στον κόλπο Baía das Mós, όπου έγινε Ισπανική απόβαση το 1583, στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Algar do Carvão, στη λίμνη Lagoa das Patas, στα γεωθερμικά σημεία Furnas do Enxofre που βγαίνει ατμός από τη γη, στην βόρεια περιοχή του νησιού Biscoitos όπου στερεοποιήθηκε ένα μεγάλο ρεύμα λάβας δημιουργώντας βράχια σαν «μπισκότα», στον μεγαλύτερο κρατήρα του ηφαιστείου που δημιούργησε την Τερσέιρα: Serra do Cume, στην πρωτεύουσα του νησιού Angra do Heroísmo που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1983 αλλά και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Praia da Vitória, όπου μας καλωσόρισε ο δήμαρχος.

Εκτός από τις παραπάνω επισκέψεις, οι ομάδες των χωρών είχαν και την μοναδική ευκαιρία να σαλπάρουν στον ωκεανό για παρατήρηση φαλαινών και άλλων κητοειδών που κολυμπούν στον Ατλαντικό.

Παράλληλα με τις επισκέψεις διεξάγονταν δράσεις από τα παιδιά, όπως συλλογή και ανάλυση νερού από τις ακτές, αναγνώριση χλωρίδας στις παράκτιες περιοχές, παρατήρηση πουλιών σε υδροβιότοπο και άλλες σχετικές δραστηριότητες, τις οποίες κάθε ομάδα δούλευε συνεργατικά στην επιστροφή στο σχολείο. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για όλους, γεμάτη καινούριες εικόνες και μοναδικά βιώματα. Το πρόγραμμα έκλεισε με παρουσίαση εργασιών όλων των ομάδων και απονομή αναμνηστικών σε όλους στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στην Ελλάδα, όπου οι άλλες ομάδες των χωρών θα έχουν την ευκαιρία θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και τη φιλοξενία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια