GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιθετικός ξανά ο Ερντογάν για την Αγία Σοφία: “Κλείσαμε μία πληγή”

Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την Αγία Σοφία στο επίκεντρο των προκλήσεων.


Συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την Αγία Σοφία στο επίκεντρο των προκλήσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ανταποκριτκής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το κόμματός του:

«Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ. Η Αγία Σοφία πήρε και πάλι τη θέση της στον πολιτισμό μας ως η ανερχόμενη σημαία στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης».


Σε άκρως επιθετικό τόνο ο Ερντογάν είπε ακόμη: «Επέτρεψε την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων η Ελλάδα; Επέτρεψε. Είχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, είπα και στον υπουργό Εξωτερικών μου χθες.

Τερματίσαμε τη Συμφωνία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα. Είμαστε υπέρ μιας εξωτερικής πολιτικής με αξιοπρέπεια.

Πας και κάνεις επίδειξη απογειώνοντας τα αεροπλάνα σου. Τι κάνεις; Σύνελθε!

Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την Ιστορία; Μετά αρχίζεις να κλαις και να γκρινιάζεις.

Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείς και θα μείνεις στο δρόμο.

Δεν έχουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς».

Την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεών του έκανε επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατηγορώντας τον για «επεκτατικές βλέψεις», με αφορμή ανάρτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια