GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα 1η Ιούνη η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ούτε στους εσωτερικούς χώρους, η επιτροπή για την αντιμετώπιση ...


Παρά το γεγονός ότι από σήμερα 1η Ιούνη η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ούτε στους εσωτερικούς χώρους, η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ενέκρινε συγκεκριμένα μέτρα για τη χρήση της τα οποία προβλέπουν και υποχρεωτικότητες.

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των πλοίων είναι υποχρεωτική όπως και στα ταξί. Υπάρχει, παράλληλα σύσταση για χρήση της ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, αν παρατηρείται πολυκοσμία.

Αναλυτικά τι προβλέπεται:

Ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

Κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν: νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Επιβατηγά: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).

  • Ημερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.
  • Τα παραπάνω μέτρα εγκρίθηκαν ομόφωνα και αυτό έχει τη σημασία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια