GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αγία Σοφία: Κανένας σεβασμός στο ιστορικό κτίριο μετά που έγινε τζαμί

Τα μάρμαρα της Αγίας Σοφίας έχουν σπάσει σε πολλά σημεία από τότε που ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί, καθώς για τον καθαρισμό του δαπέδου χρησι...


Τα μάρμαρα της Αγίας Σοφίας έχουν σπάσει σε πολλά σημεία από τότε που ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί, καθώς για τον καθαρισμό του δαπέδου χρησιμοποιούνται βαρέα οχήματα, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα T24.

«Η καταστροφή στην Αγία Σοφία συνεχίζεται από τότε που μετατράπηκε από Μουσείο σε τζαμί, καθώς έχουν υποστεί ζημιές οι πόρτες αλλά και τα τοιχώματα», γράφει η τουρκική ιστοσελίδα, επικαλούμενη την ξεναγό Εζλέμ Καμπασακάλ.

CUMHURIYET

«Αυτό το ιστορικό κτίριο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Όταν η Αγία Σοφία ήταν μουσείο, οι επισκέπτες εισέρχονταν με μεγάλο σεβασμό. Τώρα είναι σαν πανηγύρι», τονίζει η Τουρκάλα ξεναγός.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι τα ιστορικά μάρμαρα έσπασαν σε πολλά σημεία από μια βαριά πλατφόρμα, που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό του δαπέδου. «Αυτό το ιστορικό μνημείο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά», τονίζει η Εζλέμ Καμπασακάλ.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, οι υπεύθυνοι του μνημείου κλείνουν κατά διαστήματα τις εισόδους για να ελεγχθεί το πλήθος που βρίσκεται μέσα στην Αγία Σοφία. «Φαίνεται ότι έχουν σπάσει και ορισμένα τμήματα των μαρμάρων, που βρίσκονται στην Αυτοκρατορική Οδό της Αγίας Σοφίας, όπου σήμερα είναι η έξοδος από το τζαμί», τονίζει η Εζλέμ Καμπασακάλ.

Πηγή:naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια