GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απολύθηκαν" απο την "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας" οι Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν!

  Διαβάζοντας τη μειονοτική εφημερίδα Βirlik στην ηλεκτρονική της έκδοση, μαθαίνουμε πως τόσο ο Ιλχάν Αχμέτ, όσο και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ...

 


Διαβάζοντας τη μειονοτική εφημερίδα Βirlik στην ηλεκτρονική της έκδοση, μαθαίνουμε πως τόσο ο Ιλχάν Αχμέτ, όσο και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν διαγράφηκαν από τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». 


Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και όπως αναφέρει του...απέλυσε και τους δυο!!!.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση πέρα από την παύση των Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν διαβάζουμε πως:

«Κανείς μειονοτικός μέχρι τώρα δεν έκανε το μεγάλο λάθος να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα φθείροντας μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς»

«Εγγυητής της μειονότητάς μας, που εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία, με όλα τα δικαιώματά της που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, είναι φυσικά η Δημοκρατία της Τουρκίας. Γι’ αυτό λέγεται «Μητέρα Πατρίδα». Κατά καιρούς γίνονται επισκέψεις υψηλού επιπέδου στη μειονότητά μας από την πατρίδα και οι αδικίες που έχουμε υποστεί εκφράζονται και από αυτούς τους επισκέπτες. Παρακολουθούν ακόμη και τα παράπονα που βιώνουμε μέσω της εκπροσώπησής τους στη χώρα που έχουν εμπιστευτεί. Πώς και γιατί ενοχλεί αυτή η κατάσταση κάποιον που είναι βουλευτής μειονότητας και δήμαρχος;»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

«Ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, πρόκειται να συμπληρώσουμε τον πρώτο αιώνα της ανάθεσής μας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα κανένας βουλευτής και δήμαρχος της μειοψηφίας δεν έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος ώστε να φθείρουν και να προσβάλλουν μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς και να δημιουργούν πολιτικό υλικό. Εν ολίγοις, δεν εμπλέκεται σε στάσεις και συμπεριφορές που θα έβλαπταν την αιωνόβια στάση και γραμμή δράσης της μειονότητας.

Κάνοντας δηλώσεις που θα ταπεινώνουν ανοιχτά τις οργανώσεις και τους διαχειριστές εκείνων των οργανώσεων, που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της μειονότητας για να επιτύχουν τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες στο τέλος ενός αιώνα, αδιαφορώντας για τις αρχές και τις αρχές της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης Συμβουλευτική Επιτροπή, της οποίας είναι μέλη, και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις μας προς αυτούς, εκφράζουμε με ξεκάθαρη γλώσσα ότι οι δρόμοι μας δεν διασταυρώνονται πλέον με τον Αναπληρωτή Ροδόπης İlhan Ahmet και τον δήμαρχο Yassıköy Önder Mümin, που θέλουν να περπατήσουν το μονοπάτι στη γραμμή με τις προτιμήσεις τους.

Εγγυητής της μειονότητάς μας, που εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα η μητέρα πατρίδα Τουρκία, με όλα τα δικαιώματά της που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, είναι φυσικά η Δημοκρατία της Τουρκίας. Γι’ αυτό λέγεται «Μητέρα Πατρίδα». Κατά καιρούς γίνονται επισκέψεις υψηλού επιπέδου στη μειονότητά μας από την πατρίδα και οι αδικίες που έχουμε υποστεί εκφράζονται και από αυτούς τους επισκέπτες. Παρακολουθούν ακόμη και τα παράπονα που βιώνουμε μέσω της εκπροσώπησής τους στη χώρα που έχουν εμπιστευτεί. Πώς και γιατί ενοχλεί αυτή η κατάσταση κάποιον που είναι βουλευτής μειοψηφίας και δήμαρχος;

Με λύπη είμαστε μάρτυρες ότι αυτά τα δύο άτομα έχουν χάσει κάθε συναισθηματικό δεσμό με τη μειονότητα και ότι η ταυτότητα, η παρουσία και το μέλλον μας δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για αυτά. 

Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αποφάσισαν ότι υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των στόχων του βουλευτή İlhan Ahmet και του δημάρχου Önder Mümin και των στόχων της οργάνωσής μας στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή 12 Ιουνίου και απέλυσαν και τους δύο. εξ αυτών από τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ανακοινώνει με σεβασμό στα μέλη του και στο κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια