GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Γιατί το Ισραήλ προσπαθεί να προστατεύσει τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία;

Το Ισραήλ προέτρεψε τη Δευτέρα τους πολίτες του να αποφύγουν την Κωνσταντινούπολη ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν είναι ήδη εκεί, οξύ...


Το Ισραήλ προέτρεψε τη Δευτέρα τους πολίτες του να αποφύγουν την Κωνσταντινούπολη ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν είναι ήδη εκεί, οξύνοντας μια συμβουλή της 30ης Μαΐου κατά του ταξιδιού στην Τουρκία λόγω, όπως είπε, απειλής ιρανικών προσπαθειών να σκοτώσουν ή να απαγάγουν διακοπές Ισραηλινοί.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο REUTERS, o υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid είπε ότι μια «τεράστια προσπάθεια» των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ έσωσε «ζωές Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες» και ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τη συμβολή της.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι η Τουρκία συνέλαβε αρκετούς ύποπτους «πράκτορες» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

“Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετάξουν στην Κωνσταντινούπολη – και αν δεν έχετε έναν ζωτικό λόγο, μην πετάξετε στην Τουρκία. Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Lapid σε τηλεοπτική δήλωση.

“Αυτές οι τρομοκρατικές απειλές στοχεύουν να παραθερίσουν Ισραηλινούς. Επιλέγουν, με τυχαίο αλλά σκόπιμα τρόπο, Ισραηλινούς πολίτες με σκοπό να τους απαγάγουν ή να τους δολοφονήσουν”, είπε.

“Θέλω, από εδώ, να μεταδώσω ένα μήνυμα και στους Ιρανούς. Όποιος βλάψει τους Ισραηλινούς δεν θα ξεφύγει. Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα τους πάρει, όπου κι αν βρίσκονται.”

Η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί για τη δολοφονία του Hassan Sayad Khodai, συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου του από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, στις 22 Μαΐου. 

Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη, την τυπική πολιτική του για τις κατηγορίες για δολοφονίες. Κατηγόρησε τον Khodai ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον των πολιτών του σε όλο τον κόσμο.

Η Τουρκία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Ισραηλινούς. Οι δύο χώρες επιδιορθώνουν τους δεσμούς τους μετά από περισσότερο από μια δεκαετία τεταμένων σχέσεων.

  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην αντίπερα όχθη, μεγάλο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Η πολύ ισχυρή τουριστική ζήτηση της Ελλάδας, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες τουριστικές χώρες στον κόσμο, αλλά και οι δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και των κοινωνιών τους είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την Ισραηλινή Brown Hotels να επενδύσει στην Ελλάδα”. Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Ισραηλινής Brown Hotels Leon Avigad, που επενδύει σε 40 τουριστικά projects στην Ελλάδα.

  • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ;

Το Ισραήλ σπάνια μεταδίδει οδηγία για τους πολίτες του και δη αυτούς που είτε ως τουρίστες, είτε ως επενδυτές βρίσκονται σε χώρες άμεσου κινδύνου.

Εκτός των δυσμενών σχέσεων με Τουρκία και Ιράν, το Ισραήλ διαβλέπει, ότι μπορεί πολύ άμεσα, ακόμα και τις επόμενες ημέρες, ο Ερντογάν να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, μιας και πρέπει να εξάγει την εσωτερική του κρίση, δεδομένης της προσωπικής και πολιτικής του πτώσης.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι η Τουρκία ετοιμάζεται πυρετωδώς τόσο για επιχειρήσεις προς τη Συρία όσο και προς την Ελλάδα, θέλοντας να ανοίξει μέτωπα πίεσης στη Μέση Ανατολή και τη Δύση.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια