GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστολή ΕΑΣ Ξάνθης, ζητεί άμεση παρέμβαση Γεωργαντά για τις τρομερές καταστροφές στη Ξάνθη απο το χαλάζι!

  Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης κ.Γεωργαντά, ζητάει με επιστολή της η ΕΑΣ Ξάνθης, τονίζοντας οτι οι καταστροφές είνα...

 


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης κ.Γεωργαντά, ζητάει με επιστολή της η ΕΑΣ Ξάνθης, τονίζοντας οτι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες στις καλλιέργειες, ώστε αγγίζουν το 100%!!! 
 Αναλυτικά όλη η επιστολή: 

ΑΣ Ξάνθης Η ΕΝΩΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Α.Σ.ΞΑΝΘΗΣ "Η ΕΝΩΣΗ"  ΡΟΥΦΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

  • Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
  • Θέλουμε να θέσουμε  υπόψη σας τα εξής:

 Μεγάλη  καταστροφή έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και συγκεκριμένα στα  χωριά Θαλασσιά-Κοσμητή-Άγιο Αθανάσιο -Όλβιο-Κρεμαστή-Ορφανό-Εύλαλο-Δέκαρχο–Άβατο-Εράσμιο του Δήμου  Τοπείρου  από την σημερινή καταιγίδα με αέρα ,βροχή και χαλάζι που έπληξε την περιοχή για δεύτερη  φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η  Έντονη καταιγίδα , που συνοδεύτηκε από χαλάζι μεγάλου μεγέθους, έπληξε τις καλλιέργειες δημητριακών, ακτινιδίων, ροδιών, καρυδιών, ηλιάνθου ,βαμβακιού ,κηπευτικών, καπνών κ.α. σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

 Οι ζημιές στις παραπάνω περιοχές αγγίζουν το 100%, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική καταστροφή των παραγωγών της περιοχής ,ειδικά φέτος που το κόστος καλλιέργειας έχει υπερδιπλασιαστεί.

Επειδή μάλιστα πρόκειται για πολλά αγροτεμάχια με δενδροκαλλιέργειες (ακτινίδια –ρόδια –κυδώνια-πυρηνόκαρπα), η ζημία δεν περιορίζεται στην φετινή παραγωγή μόνο, αλλά επεκτείνεται και στις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους, δοθέντος του ότι έχουν υποστεί ζημία εκτός των καρπών και τα δένδρα, των οποίων η παραγωγή θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη  και την επόμενη χρονιά. 

 Επειδή το παραπάνω πρόβλημα είναι μείζον για την περιοχή μας, καθόσον και πέρσι, αλλά και προηγούμενες χρονιές είχαμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα, τίθεται ζήτημα άμεσης αντιμετώπισής του.

Προς τούτο θεωρούμε ως επιβεβλημένη:

Α) Την άμεση επίσκεψή σας στο Νομό Ξάνθης  προκειμένου   να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεδομένου ότι έχει καταστραφεί πλήρως  περισσότερο από το 1/3 της καλλιεργήσιμης έκτασης του Νομού Ξάνθης.

Β) Την άμεση επιτόπια εκτίμηση των ζημιών από γεωπόνους του ΕΛΓΑ και την όσο το δυνατό αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων, ακόμη και με την διαδικασία των προκαταβολών .

Κύριε Υπουργέ ,

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας .

Mε εκτίμηση

Για τον Α.Σ ΞΑΝΘΗΣ «Η ΕΝΩΣΗ»

  • Ο Πρόεδρος
  • Ρούφος Δ. Βασίλειος

Κοινοποίηση:

1.ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΓΑ κ.ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

2.ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΕΛΓΑ Υποκ/μα Αλεξανδρούπολης κ.ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια