GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στην Ίμβρο ο Μητροπολίτης με προσκυνητές από την Ξάνθη

Προσκυνηματική εκδρομή στη Γενέτειρα του Πατριάρχη, στην Ίμβρο, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης συνοδευόμενος από ομάδα προσκυνητών από...


Προσκυνηματική εκδρομή στη Γενέτειρα του Πατριάρχη, στην Ίμβρο, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης συνοδευόμενος από ομάδα προσκυνητών από την περιοχή.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη, «μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους συμμετέχοντας στην προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο, η άφιξή τους το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί και η εγκάρδια υποδοχή του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κυρίλλου.

Πρώτος σταθμός ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου.

Οι λιγοστοί ενορίτες με επικεφαλής τον εφημέριο του π. Νικηφόρο ανέμεναν στο προαύλιο του ναού και καλωσόρισαν τους Εξ’ Ελλάδος προσκυνητές με πηγαία αισθήματα αγάπης. Το πρωί του Σαββάτου επισκεφθήκαμε το Μητροπολιτικό οίκημα και τον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τύχαμε της αβραμιαίας φιλοξενίας του Ποιμενάρχου και των συνεργατών του. Στα Αγρίδια προσκυνήσαμε στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και είχαμε την χαρά να ξεναγηθούμε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ομογένειας όπου θαυμάσαμε το επιτελούμενο έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ναό του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην προκυμαία του κάστρου όπου είχα την μέγιστη ευλογία να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων τα οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Την Κυριακή τελέστηκε τρεισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία στην γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου στους Αγίους Θεοδώρους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μύρων κ. Χρυσοστόμου και Ίμβρου κ. Κυρίλλου».






Δεν υπάρχουν σχόλια