GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Βόμβα» με ΑΟΞ: Δεσμεύτηκαν οι μετοχές της ομάδας – Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος ο Μπιλ Πάπας

Σε μεγάλες περιπέτειες φέρεται να μπαίνει η Ξάνθη.


Σε μεγάλες περιπέτειες φέρεται να μπαίνει η Ξάνθη.

Όπως ανέφερε η «Δίκη στο Open», με απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες, για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών.

Εκτός από την περιουσία του, δεσμεύτηκαν και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει σε αρκετά δύσκολη θέση την ομάδα της Ξάνθης, καθώς, αν παραμείνει η δέσμευση μετοχών, δε θα μπορούν να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εν όψει αυτών των εξελίξεων θα πρέπει ο Μπιλ Πάππας να βρει "συμπαίχτη" και να βάλει τα 2.500.000 ευρώ για να μπορέσει να κρατηθεί στην Super League 2 και να συνεχίσει να υπάρχει ως ομάδα...

"Μετέωροι" νοιώθουν πλέον όλοι στην ομάδα και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες!

  •  Αναλυτικά:

Σοβαρό πρόβλημα στην Ξάνθη αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος για δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τριών διεθνών τραπεζών.

Όπως αναφέρθηκε στην «Δίκη στο Open» η αρμόδια Αρχή αποφάσισε να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Το όνομά του είχε εμπλακεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε δηλώσει πως πούλησε τις μετοχές στην εταιρία Mazcon τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με το επίσημο site της ομάδας, ο Μπιλ Πάπας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Σε περίπτωση που αποδειχθεί η σχέση του με την Ξάνθη, τότε η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορέσει να καταθέσει φάκελο, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Πιο αναλυτικά. Ολοένα και πιο αβέβαιο φαντάζει το μέλλον της ομάδας της ΠΑΕ Ξάνθη λόγω της δικαστικής περιπέτειας του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία, με δεδομένο ότι από την περασμένη Παρασκευή φέρονται να έχουν δεσμευθεί οι μετοχές της ομάδας και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του μεγαλομετόχου της στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη το βράδυ της Δευτέρας από την δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα, η κίνηση αυτή από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος δεν έγινε αυτεπάγγελτα εξαιτίας των δημοσιευμάτων του Αυστραλιανού Τύπου και της αναπαραγωγής τους στην Ελλάδα, αλλά εξαιτίας δικαστικής συνδρομής που ζητήθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας βάσει σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία. Άλλωστε είναι κάτι που έχει εδώ και μήνες προαναγγελθεί, αφού εδώ και μήνες έχει υπάρξει δικαστική απόφαση δέσμευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία αλλά και στο εξωτερικό, η οποία όπως είχε επισημανθεί από τότε, ήταν απλά θέμα χρόνου να οδηγήσει σε αντίστοιχη κατάσταση και στην Ελλάδα. Όπερ και εγένετο, αφού βέβαια ξεπεράστηκαν πρώτα οι γνωστοί συνήθεις γραφειοκρατικοί σκόπελοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έγινε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε έχουν μπλοκαριστεί τα πάντα. Τι σημαίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη;

Πρώτον, ότι ο Ελληνοαυστραλος επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία, ούτε να τα πειράξει μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις του στην Αυστραλία. Δηλαδή πρέπει να βρει από αλλού για παράδειγμα τις 500.000 ευρώ για να καταθέσει την εγγυητική που απαιτείται για να λάβει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της SL2, αφού οι δικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα είναι δεσμευμένοι όπως δεσμευμένα είναι τα περιουσιακά του στοιχεία και στην Αυστραλία.

Αντιστοίχως, πρέπει να βρει από αλλού τα όποια χρήματα απαιτούνται για την εξασφάλιση των πολλών υπογραφών που απαιτούνται από παίκτες, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα εν ενεργεία συμβόλαια, ώστε να μπορέσει να φτιαχτεί ένα έστω υποτυπώδες ρόστερ. Και πριν φυσικά γίνει αυτό, πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα σε υπαλλήλους, προμηθευτές αλλά και παίκτες του περσινού ρόστερ, καθώς αν δεν συμβεί αυτό και στο μεταξύ σκάσουν διάφορες προσφυγές, θα σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλειά την ώρα που η δυσπιστία θα οδηγεί με δυσκολία τον οποιονδήποτε νέο να έρθει και να υπογράφει στο άλλοτε «μαγαζί γωνία» της Ξάνθης.

Το χειρότερο είναι ότι η εξέλιξη αυτή αυτομάτως παγώνει και τις όποιες ελπίδες υπήρχαν να βρεθεί ένας νέος επενδυτής, να αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη και να ανοίξει μια νέα σελίδα στο ιδιοκτησιακό του ΑΟΞ, δυο χρόνια μετά την προηγούμενη. Για να βρεθεί επενδυτής πρέπει αρχικά να υπάρχει. Ακόμα και αν υπάρχει όμως ο θείος από το Ιράν ή την Σαουδική Αραβία, όπως είχε ακουστεί εντόνως τις τελευταίες μέρες, πλέον δεν θα μπορεί να αγοράσει, αφού οι μετοχές είναι δεσμευμένες. Κανείς νοήμων επιχειρηματίας δεν θα έριχνε στην παρούσα φάση χρήματα σε μια επένδυση που μοιάζει αβέβαιη, με την προοπτική ο Μπιλ Πάπας να καθαρίσει τον Οκτώβριο στην Αυστραλία και να πάρει τότε τις μετοχές του αλλά και τον κίνδυνο να μην συμβεί αυτό και τα λεφτά να πεταχτούν σε… πηγάδι(α).

Πλέον η ΠΑΕ Ξάνθη, όπως διαφαινόταν εδώ και αρκετούς μήνες αλλά κάποιοι απλά αρνούνταν να δουν κατάματα, βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Έξι μήνες μετά τους πανηγυρισμούς για την περίφημη απόφαση της ΕΕΑ ότι η ομάδα ανήκει στον Μπιλ Πάπας παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του στην Αυστραλία, εκείνη η απόφαση δείχνει πλέον να αποτελεί το τροχοπέδη για το μέλλον του συλλόγου. Γιατί με δεσμευμένα τα πάντα σε αυτήν την χρονική συγκυρία, όπως «φωτογράφισε» και ο Κυριάκος Θωμαΐδης το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει σοβαρό πλέον πρόβλημα με την ίδια την ύπαρξη της ομάδας. 

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αν δεν μπορέσει να γίνει άρση της δέσμευσης και μάλιστα άμεσα, «η Ξάνθη δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια