GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λίγος κόσμος στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ. με Κωστή Χατζηδάκη, σώου έδωσε πάλι η Σοφία Ψωμά

Σε μια μισογεμάτη αίθουσα στο Z’ Palace μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε κομματική συγκέντρωση πολιτευτών και στελεχών της Ν.Δ. ο Υπουργός ...


Σε μια μισογεμάτη αίθουσα στο Z’ Palace μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε κομματική συγκέντρωση πολιτευτών και στελεχών της Ν.Δ. ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ως επικεφαλής 5μελούς κλιμακίου βουλευτών στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής  Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης και οι Βουλευτές Τρικάλων και Ημαθίας κ. Κατερίνα Παπακώστα και Αναστάσιο Μπαρτζώκα. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής ενώ σε αυτήν συμμετείχε και ο γνωστός Θεολόγος Καλαϊτζής. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης και οι βουλευτές που συμμετείχαν στο κλιμάκιο ενώ αίσθηση δημιούργησαν για μια ακόμη φορά οι  "πλακίτσες" της γεν. γραμματέως του Δήμου Ξάνθης Σοφίας Ψωμά με τον Μιχάλη Αμοιρίδη στην πρώτη σειρά. της εκδήλωσης, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να δώσει το δικό της προσωπικό σώου...κάτι που δεν σχολιάστηκε θετικά από τα παρευρισκόμενα στελέχη.

Γενικά η εικόνα ήταν απογοητευτική για ανοιχτή συγκέντρωση της Ν.Δ. μετά από 2-3 χρόνια περίπου ενώ διακρίναμε μεταξύ των επώνυμων στελεχών, τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, τον αντ' αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη,  γνωστά παλιά στελέχη, την πρώην δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης  η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου, η πολιτευτής Μαρίνα Παυλίδου  κ.ά. 

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Z’ Palace ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και εκ νέου στην κοινή ΚΥΑ για την τον συμψηφισμό του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης με τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πλην του Υπουργού ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αλέξης Νταμπουρατζής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις επισκέψεις τους σε βιομηχανίες της περιοχής και εξήρε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΧΝΗ 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του κομματικού κλιμακίου στην Ορεινή Περιοχή και στάθηκε ιδιαίτερα στην επίσκεψή του στη Πάχνη όπου όπως είπε συνομίλησε, με τους κατοίκους και τους πέρασε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζει όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζει και τους συμπολίτες μας αυτούς.

Η ευρύτερη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα των συμψηφισμών σε σχέση με τις επιχειρήσεις στις παραμεθόριες περιοχές. Στις 31 Μαΐου υπεγράφη η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που αντιμετωπίζει το θέμα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που από ο,τι με διαβεβαιώνουν οι υπηρεσίες θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο και μέσα στον Ιούνιο, θα μπορέσουν οι υπηρεσίες να προχωρήσουν στους αναγκαίους συμψηφισμούς Γνωρίζω ότι απαιτήθηκε πολύς χρόνος για να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα ευαίσθητο τεχνικά και νομικά αυτό θέμα, αλλά νομίζω ότι τώρα πια μπορούμε να πούμε πως το θέμα αντιμετωπίζεται οριστικά. Αναφέρομαι στις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει εγγράφως οι υπηρεσίες και αυτές επαναλαμβάνω. Το «βάρος» πέφτει στην ΑΑΔΕ, η οποία θα αναλάβει και θα χειριστεί το θέμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις, ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

 Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παρακολουθήσει μια παράλογη πορεία που βλάπτει και τις δυο πλευρές. Είναι πάντοτε ανοικτή σε ένα διάλογο και σε μια συνεργασία και με την Τουρκία, αλλά από την άλλη πλευρά οφείλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της, την ιστορία της και την ακεραιότητά της και αυτό θα το επιδιώξουμε φυσικά τόσο στο επίπεδο το διπλωματικό όσο και στο επίπεδο το αμυντικό.

Γενική άποψη της εκδήλωσης

Οι δήμαρχοι Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης στην συγκέντρωση







Δεν υπάρχουν σχόλια