GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Για ΤΡΕΙΣ βυζαντινές ΠΕΤΡΕΣ, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης, σταμάτησε τις εργασίες για το Φυσικό αέριο!

  Ο «Ιταλός» μίλησε στην «Ανοιχτή γραμμή» για εμπαιγμό, ήταν παλιά… «Βυζαντινός δρόμος» λέει η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης

 


Ο «Ιταλός» μίλησε στην «Ανοιχτή γραμμή» για εμπαιγμό, ήταν παλιά… «Βυζαντινός δρόμος» λέει η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ξάνθης

Για τρεις… βυζαντινές πέτρες, σταμάτησαν σχεδόν όλα τα έργα για το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ στη Ξάνθη, σύμφωνα με τον γνωστού «Ιταλού» (Χαράλαμπος Kαιτετζίδη) χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv που κατήγγειλε ότι «ενώ έχει κάνει όλη την εγκατάσταση και την δουλεύει ήδη με μποτίλιες που…. «ακριβαίνουν» συνέχεια (σ.σ. Οι 4 μποτίλιες έφτασαν στο ύψος των 108 ευρώ!), πληροφορήθηκε ότι «σταμάτησαν τα έργα», διότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία  Ξάνθης ανακάλυψε «3 πέτρες» που ανήκουν σε «βυζαντινό δρόμο», οπότε…στοπ οι εργασίες!!!

«Έχω την εντύπωση ότι αυτή η καθυστέρηση θα τραβήξει πίσω το έργο όχι μόνο 6  μήνες αλλά και δυο χρόνια ακόμη…», είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχουν γίνουν τόσο μεγάλα έργα «ύδρευσης και αποχέτευσης» στους δρόμους της πόλης επί Αειμνήστων Δημάρχων Κώστα Μπένη και Φίλιππου Αμοιρίδη και να έχουν σταματήσει τώρα;

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όλα ξεκίνησαν όταν όπως αποκάλυψε στην «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου (Next tv) ο δημοφιλής «Ιταλός» πήρε την παρακάτω επιστολή:


  • «ΔΕΔΑ
  • Αθήνα, 6 Ιουνίου 2022
  • ΘΕΜΑ: Αναστολή Κατασκευής
  • Αγαπητέ κ. Kαιτετζίδη,

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας να συνδεθείτε με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ.

Προς ενημέρωσή σας, η αίτησή σας για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου τίθεται προς το παρόν σε αναστολή κατασκευής, μετά από εντολή που λάβαμε από την εφορία αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Μπορείτε να ενημερώνεστε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το επιθυμείτε για την εξέλιξη της πορείας της αίτησής σας μέσα από το myDEDA, ή να απευθυνθείτε στο τοπικό γραφείο της ΔΕΔΑ στην πόλη της Ξάνθης επί της οδού Βενιζέλου & 4ης Οκτωβρίου και στα τηλέφωνα 2541-306848 Ι 2541-306925.

  • Με εκτίμηση για την ΔΕΔΑ
  • Δημήτρης Αυλωνίτης
  • Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων»

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΞΑΝΘΗ


Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έργα του ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ έχουν σταματήσει στη Ξάνθη από τον περασμένο Νοέμβριο όταν βρέθηκε στην Αθανασίου Διάκου ένα τμήμα Βυζαντινού δρόμου 20 – 30 μέτρων λιθόστρωτου στην πάροδο της οδού Αθ. Διάκου!!!

Όπως είχε αναφέρει τότε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ. Θεόδωρος  Πριγκόπουλος που έκανε την αυτοψία πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο του 19ου αιώνα όταν η Ξάνθη είχε ραγδαία εμπορική και οικονομική άνθηση λόγω της εμπορίας καπνού. Να σημειώσουμε ότι μετά το 1870 που σημειώθηκε η μεγάλη καταστροφή της Γενισέας της πρωτεύουσα τότε του νομού από πυρκαγιά, στην Ξάνθη μεταφέρθηκε όλη η οικονομική ζωή και η εμπορική κίνηση.

«Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης που έχει την στενή συνεργασία με τη διαδικασία εκσκαφής του φυσικού αερίου. Η αυτοψία μας έδειξε ότι πρόκειται για οδικό δίκτυο. Ζητήσαμε να γίνουν  εγκάρσιες τομές για να δούμε το εύρος τους. Το εύρημα είναι περίπου 20 – 30 μέτρα. Τώρα είμαστε σε διαβούλευση με τις εταιρείες που κάνουν την εκσκαφή για το φυσικό αέριο αν μπορεί η χάραξη να μετατοπιστεί ή αν αυτό δεν γίνει να εφαρμοστεί η μέθοδος της αφαίρεσης των πλακών και της επανατοποθέτησης. 

Περιμένουμε απαντήσεις ενώ έχουμε ενημερώσει και τον δήμο Ξάνθης, κάνοντας την αποτύπωση και διερευνώντας τις προθέσεις του να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της περιοχής. Θα πρέπει να έρθουν στο φως και άλλα ευρήματα με την τομή που θα γίνει επί της Αβέρωφ ώστε να δούμε την κατεύθυνση του δρόμου.  

Το εξετάζουμε επισταμένως», σημειώνει ο κ. Πριγκόπουλος. Να σημειώσουμε ότι για την αποτύπωση συνεργάστηκαν ο τοπογράφος Παναγιώτης Σαλβανάς και ο τοπογράφος Μηχανικός Ηλίας Γερμαντζίδης ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο ερευνητής κ. Κώστας Μαυρομάτης που μας διέθεσε το φωτογραφικό υλικό, σημείωσε την περίοδο εκείνη η Μαριάνα Ξανθοπούλου στο «Εμπρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια