GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επανέρχεται στην κανονικότητα η Σαμοθράκη – Με πληρότητα 90% αναμένεται ο Αύγουστος

Ημέρες του 2019, της τελευταίας χρονιάς κανονικότητας πριν από την πανδημία, θυμίζουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των δημοφιλών τουριστικών ...


Ημέρες του 2019, της τελευταίας χρονιάς κανονικότητας πριν από την πανδημία, θυμίζουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των δημοφιλών τουριστικών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο.

Στοίχημα αποτελεί ο μήνας Σεπτέμβριος, καθώς μέχρι στιγμής αποτελεί τον άγνωστο Χ, ενώ ο Ιούνιος -με κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που «στιγματίστηκε» από την κακοκαιρία, αλλά παρ’ όλα αυτά τα πήγε καλά- μοιάζει ιδιαίτερα υποτονικός.

Βαρόμετρο για την καλοκαιρινή κίνηση, δεδομένου πως σε λίγες ημέρες μπαίνουμε και στη high season, είναι και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, που εξαρτώνται κυρίως απο τον οδικό τουρισμό.

  • Επανέρχεται στην κανονικότητα η Σαμοθράκη

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγινε το crash test και οι πληρότητες άγγιξαν το 80% με 90%, ωστόσο, όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Γιάννης Γλήνιας, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου οι πληρότητες είναι χαμηλές σε αντίθεση με τους επόμενους δυο μήνες, που, σύμφωνα με τις προκρατήσεις, θυμίζουν ημέρες του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνιο στη Σαμοθράκη, καθώς είναι κυρίως οικογενειακός προορισμός (οι γονείς περιμένουν να κλείσουν τα σχολεία), είθισται οι πληρότητες να είναι χαμηλές, ωστόσο τον Ιούλιο η μέση πληρότητα σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής εικόνα είναι στο 70% με 80% ενώ για τον Αύγουστο είναι άνω του 90%.

Όπως σημειώνει ο κ. Γλήνιας, αντίστοιχα ήταν τα ποσοστά και το 2019. «Στοίχημα αποτελεί ο Σεπτέμβριος», σημειώνει ο κ. Γλήνιας, καθώς επί του παρόντος οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, ενώ δεν λείπει και η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και με τον κορωνοϊό.

Πάντως όπως εξηγεί η κίνηση φέτος είναι αυξητική από τον εγχώριο τουρισμό, επανακάμπτουν τα γκρουπ, ενώ επανέρχονται οι Ιταλοί μετά από επί σειρά ετών που απουσίαζαν από το νησί. Σημαντικό είναι και το ποσοστό των Βαλκάνιων καθώς επί του συνόλου των τουριστών αγγίζουν το 35%.

Δεν υπάρχουν σχόλια