GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιπλέον 600 προσλήψεις ειδικών φρουρών για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

  Συνεχίζεται η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με Κυβέρνηση και Υπουργείο Προστασίας του Πο...

 


Συνεχίζεται η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια με Κυβέρνηση και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προετοιμάζονται για ένα δύσκολο «ακαδημαϊκό χειμώνα».

Με εντατικούς ρυθμούς και δίχως καθυστερήσεις προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «Βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.)».

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, όπως εκείνη είχε διαμορφωθεί, την 31 Μαΐου 2021 από την εν λόγω προκήρυξη, ενώ παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις).

  • Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η ΕΛ.ΑΣ «τρέχει» την πρόσληψη 600 Ειδικών Φρουρών – Το χρονοδιάγραμμα και οι θέσεις

Να σημειωθεί, πως από το Υπουργείο διαμηνύουν, ότι η προκαταρκτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, με πηγές εντός του Αρχηγείου να επιβεβαιώνουν, ότι ήδη η ΕΛ.ΑΣ έχει αρχίσει τη μαζική αποστολή δελτίων υγειονομικών εξετάσεων σε αρκετούς υποψήφιους. panepistimio-2

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Μαξίμου σε άμεση συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζεται για έναν δύσκολο «ακαδημαϊκό χειμώνα» με επιτελείς της Κατεχάκη να επιδιώκουν αφενός να αναβαθμίσουν  και να ενισχύσουν την ασφάλεια φοιτητών και υποδομών και αφετέρου να κερδίσουν το στοίχημα της πάταξης της εγκληματικότητας και της παρανομίας εντός των ΑΕΙ.

  • «Ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα οι 360 νεοπροσληφθέντες»

Επιπροσθέτως, ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα πριν από 15 ημέρες οι νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), οι οποίοι παρουσιάστηκαν στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής (ΓΑΔΑ) και Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), αφότου είχαν παρακολουθήσει πεντάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, το οποίο ολοκληρώθηκε τη 17η Μαΐου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια