GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από το 2013 η απόφαση της οικονομικής επιτροπής της ΑΜΘ για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις καρμανιόλα, αλλά…

  Ακόμα και αν υπήρχαν υπηρεσιακοί παράγοντες που δημιούργησαν κωλύματα στο έργο αυτό, θα έπρεπε οι πολιτικοί να τα είχαν προσπεράσει..

 


Ακόμα και αν υπήρχαν υπηρεσιακοί παράγοντες που δημιούργησαν κωλύματα στο έργο αυτό, θα έπρεπε οι πολιτικοί να τα είχαν προσπεράσει..

Έχω στα χέρια μου την απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ για το έργο κατασκευής των κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις καρμανιόλα που έχουν στερήσει αρκετές ζωές και αναρωτιέμαι γιατί αν αυτή η απόφαση του 2013 βρήκε κάποιες αγκυλώσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι πολιτικοί δεν τις προσπέρασαν φέρνοντας όλους αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα, προ των ευθυνών τους. Μήπως θα πρέπει οι συγγενείς όλων αυτών των θυμάτων, να αρχίσουν να κινούνται νομικά κατά όλων όσων καθυστέρησαν το έργο αυτό;;;

Ένα από τα τελευταία έργα που ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι αυτό της κατασκευής των ισόπεδών – κυκλικών- κόμβων στην επαρχιακή οδό 9 της Ξάνθης, η διακήρυξη του οποίου δημοσιεύτηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2013.

Πρόκειται για την κατασκευή των roundabouts στις διασταυρώσεις Μάνδρας, Αβδήρων, Μυρωδάτου και Μαγγάνων, στα σημεία που τέμνεται η παραλιακή οδός Νέας Κεσσάνης Αβάτου, από τις κάθετους που οδηγούν στις παραλίες των ομώνυμων οικισμών της Ξάνθης.

Το έργο που αφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων -καθώς στα συγκεκριμένα σημεία έχουν υπάρξει αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια και αποδείχτηκε ότι ο μόνος τρόπος, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες αντιλήψεις για ασφαλείς κόμβους είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων.

Έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ και για τη δημοπράτησή του, υπήρξαν αρκετές γραφειοκρατικές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν τον τελευταίο καιρό.

Και η απόφαση:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.pamth.gov.gr/images/oik_epitropi/2013/apofaseis/930.pdf&ved=2ahUKEwjuwPOrtsH4AhU8R_EDHZgVC_cQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw2GtK2AXPQksYKeJjPkp0DA

Δεν υπάρχουν σχόλια