GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σενάρια για νέο έκτακτο «επίδομα καλοκαιριού» 200 ευρώ ως επιταγή ακρίβειας

  Εκτός από τα μέτρα που αφορούν τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, την επιδότηση βενζίνης και την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (Power ...

 

Εκτός από τα μέτρα που αφορούν τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, την επιδότηση βενζίνης και την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass), δεδομένου ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν οι πλατφόρμες Power Pass και Fuel Pass, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λέγεται πως εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να επαναλάβει το καλοκαίρι την «επιταγή ακρίβειας», η οποία δόθηκε το Πάσχα.

Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στα 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, δεν θα δοθεί σε όλους.

Ένα από τα σενάρια, λοιπόν, που έχει βάλει «στο τραπέζι» η κυβέρνηση για στήριξη των πολιτών έναντι των ανατιμήσεων, είναι και η (δεύτερη) επιταγή ακρίβειας για το καλοκαίρι, η οποία, παρότι συζητείται εδώ και κάποιες εβδομάδες, δεν υπάρχουν νεότερα, όμως, παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να έρθουν επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων.

Εάν η πιθανότητα αυτή επιβεβαιωθεί, τότε το δεύτερο «επίδομα ακρίβειας» θα μοιραστεί στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο, όπως γίνεται και με το επίδομα αδείας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Όπως σχολίασε πρόσφατα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης:

«Εφόσον οι πόροι μας είναι περιορισμένοι πρέπει να κατευθύνονται περισσότερο σε εκείνους που έχουν αδυναμία παρά προς εκείνους που τα καταφέρνουν».

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ, δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους (εκ των οποίων 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι).

Σε κάθε περίπτωση, για να δοθεί μια νέα επιταγή ακρίβειας, απαιτείται να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 250-300 εκατ. ευρώ) που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις επιπλέον παροχές. Παράλληλα, για να δοθεί ένα «επίδομα καλοκαιριού», θα πρέπει να είναι τόσο προσεκτικά «ζυγισμένο», ώστε να μην λάβουν λάθος «μήνυμα» και οι αγορές.

  Ποιοι είχαν λάβει το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» 200 ευρώ

  • 735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Ανατροπή για το Power Pass – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 600 ευρώ

Την Παρασκευή θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass) με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα του Power Pass θα παραμείνει ανοιχτή έως τα τέλη Ιουνίου.

Η διαδικασία θα γίνει όπως και με το Fuel Pass, δηλαδή κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο μέχρι τέλη Ιουνίου για να κάνουν τις αιτήσεις τους και τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, ποσό που θα προκύψει μετά από αφαίρεση των φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια